Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Haarkleurtrends 2020. Wat als je snel uitgroei in grijs haar hebt?

Haarkleurtrends 2020. Wat als je snel uitgroei in grijs haar hebt?

Eens was grijs haar een huge haarkleurtrend. Maar inmiddels hebben de actuele haarkleurtrends met hun terugkeer naar natuurlijke kleuren grijs haar weer teruggeduwd in het verdomhoekje. Onterecht maar goed… Dit kun je doen als je snel uitgroei hebt.

Haarkleurtrends. Grijs haar en uitgroei
Haarkleurtrends. Grijs haar en uitgroei. Een oplossing is om grijs haar grijs te laten (maar dan wel met een mooie spoeling)

Zo’n vijf, zes jaar geleden was grijs haar een enorme haarkleurtrend. Zelfs jongeren kleurden hun haar toen grijs. Die spannende haarkleurtrends van toen zijn inmiddels overgewaaid. We zijn alweer vergeten hoe trendy en mooi grijs haar kan zijn. Vaak willen we ons haar, als het eenmaal zo ver is, toch kleuren. En dan krijgen we natuurlijk te maken met uitgroei. Als je er verzorgd wilt uitzien, zul je die regelmatig moeten bijwerken.

Grijs geverfd haar. Haarkleurtrends. Foto: Charlotte Mesman

Dit kan problematisch worden als je al snel na het kleuren uitgroei hebt. Bij sommige vrouwen vormt zich al binnen een paar weken dat gehate grijze lijntje boven op het hoofd. De neiging is dan groot om direct weer naar de verf te grijpen. Dit komt de kwaliteit van je haar echter niet ten goede.

Wat kan je doen als je wilt blijven kleuren

Heb je snel uitgroei, dan kom dat waarschijnlijk omdat het contrast tussen je haarverf en je eigen haarkleur te groot is

Als je heel snel – zeg een paar weken – na het kleuren alweer uitgroei hebt, dan is dat waarschijnlijk omdat de kleuren te contrasterend zijn. Het is in dit geval beter om een haarkleur te kiezen die beter aansluit bij je eigen, natuurlijke grijskleur.

Een andere optie is om de contrasterende haarverf te laten uitgroeien (je moet dan door een afschuwelijke fase heen die je kunt verkorten door je haar korter te laten knippen) en om over te stappen op een mooie pastel met als basis je eigen grijze haarkleur. Zo is een zachtroze of lichtblauwe spoeling door grijs haar nog steeds supertrendy. Wat dat betreft waren de haarkleurtrends van een paar jaar geleden – toen roze, blauw en paars haar nog een nieuwigheid waren – echt baanbrekend. Sindsdien zijn pastels nooit meer uit de mode geweest. Alle reden dus om er eens mee te experimenteren. Je zult verbaasd staan hoe mooi grijs haar met een pastelkleurige gloed kan zijn. Een dergelijke kleur staat bovendien ook heel zacht in het gezicht waardoor je er jonger uitziet.

Wil je blijven kleuren, dan kies dan een niet al te contrasterende kleur, en verf je haar niet elke keer weer over de hele lengte, maar pak alleen de uitgroei aan. Pas als de kleur over de hele lengte echt niet mooi meer is, pak je die ook mee.

Een ander idee is om je haar niet te verven maar om highlights te laten zetten. Dit kan heel mooi zijn als je haar net begint te grijzen. Door er highlights tussen te zetten vermeng je de grijze haren met een andere kleur waardoor je niet grijs meer overkomt.

Grijs haar
Haarkleurtrends. Grijs haar en uitgroei. Een oplossing is om grijs haar grijs te laten (maar dan wel met een mooie spoeling)

De laatste optie is natuurlijk om je haar gewoon grijs te dragen. Met een zilvershampoo en een zilverconditioner kun je natuurlijk grijs haar een schitterende gloed meegeven en een eventuele gelige ondertoon tegengaan. Mooi grijs haar is mooi!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE