Wat als je snel uitgroei in grijs haar hebt?

Grijs haar
Grijs haar en uitgroei. Een oplossing is om grijs haar grijs te laten (maar dan wel met een mooie spoeling erdoor)

Grijs haar kan heel mooi zijn maar vaak willen we het, als het eenmaal zo ver is, toch kleuren. En dan krijgen we natuurlijk te maken met uitgroei. Als je er verzorgd wilt uitzien, zul je die regelmatig moeten bijwerken.

Dit kan problematisch worden als je al snel na het kleuren uitgroei hebt. Bij sommige vrouwen vormt zich al binnen een paar weken dat gehate grijze lijntje boven op het hoofd. De neiging is dan groot om direct weer naar de verf te grijpen. Dit komt de kwaliteit van je haar echter niet ten goede.

Wat kan je doen?

Als je heel snel – zeg een paar weken – na het kleuren alweer uitgroei hebt, dan is dat waarschijnlijk omdat de kleuren te contrasterend zijn. Het is in dit geval beter om een kleur te kiezen die beter aansluit bij de eigen grijskleur.

Een andere optie is om de contrasterende haarverf te laten uitgroeien (je moet dan door een afschuwelijke fase heen die je kunt verkorten door je haar korter te laten knippen) en om over te stappen op een mooie pastel met als basis je eigen grijze haarkleur. Zo is een zachtroze of lichtblauwe spoeling door grijs haar supertrendy. Je zult verbaasd staan hoe mooi grijs haar met een pastelkleurige gloed kan zijn. Een dergelijke kleur staat bovendien ook heel zacht in het gezicht waardoor je er jonger uitziet.

Wil je blijven kleuren, dan kun je dat het beste in een professionele salon laten doen. Vraag je kapper om niet elke keer je haar over de hele lengte te verven maar alleen de uitgroei aan te pakken. Pas als de kleur over de hele lengte echt niet mooi meer is, pak je die ook mee.

Een ander idee is om je haar niet te verven maar om highlights te laten zetten. Dit kan heel mooi zijn als je haar net begint te grijzen. Door er highlights tussen te zetten vermeng je de grijze haren met een andere kleur waardoor je niet grijs meer overkomt.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS