Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Grey blending voor supermooi grijs haar

Grey blending voor supermooi grijs haar

‘Grey blending’ maakt grijs haar trendy! Door middel van deze kleurtechnieken worden je zilveren lokken in je eigen natuurlijke haarkleur geïntegreerd.

Haarkleurtrends. Grey blending
Grey blending is dé haartrend voor 2022 voor grijs haar. Foto Charlotte Mesman

Er zijn verschillende manieren om met grijs haar om te gaan. Je kunt die zilveren strepen in je haar accepteren (iets dat we tegenwoordig, vooral na alle lockdowns, steeds vaker zien gebeuren) of je kunt regelmatig een pakje haarverf overheen gooien om grijze haren te bedekken. Maar – en dat wist je misschien nog niet – er is ook nog zoiets als ‘grey blending‘. Bij grey blending worden grijze haren op een natuurlijke manier in je eigen natuurlijke (of kunstmatige) haarkleur geïntegreerd. ‘Grey blending’ is een huge haartrend voor 2022. Het is ontzettend populair en geeft grijs haar een boost, een trendy twist.

Bij ‘grey blending‘ worden grijze haren op een natuurlijke manier in je eigen natuurlijke (of kunstmatige) haarkleur geïntegreerd.

Even terug naar het klassieke pakje haarverf (vaak van de supermarkt) waarmee je je haar een solide haarkleur meegeeft en grijze haren mee dekt. Deze methode is en blijft een optie, zeker als je in het geheel niet van je grijze haren wilt weten. Het nadeel hiervan is dat je elke vier weken met uitgroei (zo’n scherp definieerde ‘landingsbaan’) wordt geconfronteerd. Met ‘grey blending‘ tackel je dit probleem. Overigens is ‘grey blending‘ een verzamelnaam voor meerdere technieken. We lopen je erdoorheen.

3x Grey blending

1. Highlights en lowlights. Voor een dekkende haarkleur kun je, in plaats van een solide haarkleur, ook kiezen voor een samenstel van highlights (lichter dan je eigen haarkleur, bijvoorbeeld blondtinten) en lowlights (donkerder dan je eigen haarkleur, bijvoorbeeld lichtbruine tinten) die aansluit bij je natuurlijke haarkleur. Dit kan door middel van balayage (met de hand gezette higlights en lowlights) of met van die klassieke aluminiumfoliestrookjes. Het effect is een multi-dimensionale, natuurlijke haarkleur waarin je grijze haren opgaan (blenden!) en aan het oog ontrokken worden. Een handige kapper weet de highlights en lowlights bij de aanzet zò te zetten dat je (grijze) uitgroei natuurlijk oogt en je niet elke vier weken weer naar de kapper hoeft om die gehate ‘landingsbaan’ bij te werken.

2. Zilverkleurige highlights (in verschillende toonaarden). Een andere manier van grey blending is: zilverkleurige highlights! In plaats van je grijze haren te camoufleren ga je ze versterken om op een supertrendy manier. Ook in dit geval zul je minder snel uitgroei hebben. Bovendien ben je helemaal in-trend. Mooie zilverkleurige lokken zijn modern en eigentijds. Als je nog maar weinig grijze haren hebt, is dit een vrij grote ‘operatie’ omdat je haar flink wat zal worden opgelicht. Het is ook niet heel bevorderlijk voor kwaliteit van je haar. Dan kun je beter grey blenden met highlights en lowlights in toonaarden die dicht bij je natuurlijke haarkleur liggen.

Grijs haar
Grijs haar en uitgroei. Een oplossing is om grijs haar grijs te laten (maar dan wel met een mooie spoeling erdoor)

Wel vormen zilverkleurige highlights een fantastische manier om van (solide) geverfd haar met grijze uitgroei over te stappen naar je eigen grijze haarkleur. Is je haarverf helemaal uitgegroeid en heb je je natuurlijke haarkleur (met grijze haren) terug, dan kun je die haarkleur thuis keer op keer verfraaien met een zilvershampoo.

Grey blending
Grey blending is dé grote haartrend voor 2022

3. Kleurspoeling. Een derde vorm van grey blending is een (professionele) kleurspoeling. Deze behandeling dekt grijze haren voor 75% waardoor je een mooi natuurlijk resultaat krijgt met een minder genuanceerde uitgroei. Zo’n behandeling maakt je haar bovendien glanzend en zachter, ook je grijze haren die vaak harder en stugger van textuur zijn. Het resultaat is een aaibare, verzorgde haardos waarin je grijze haren bijna ongezien opgaan. Deze methode is bovendien minder duur dan highlights en lowlights.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE