Kater bestrijden

Gelukkig Nieuwjaar! En ja… Dit helpt tegen een kater

Gelukkig Nieuwjaar! Dat het maar een sprankelend, gezond en voorspoedig jaar mag worden! Begon het jaar voor jou met een kater – je bent niet de enige – dan helpen onze tips en tricks je er (hopelijk) snel vanaf…

De menopauze. 4 Vragen en antwoorden

De menopauze. 4 Vragen en antwoorden. En goed nieuws!

Vier vragen en antwoorden over de menopauze. Alles over opvliegers, stemmingswisselingen en de veranderingen in je liefdesleven (verrassing: het wordt er beter op!).

10 Gouden regels voor gezond eten

Gezond eten is niet lijnen. Gezond eten is een levensstijl waar lichaam en geest blij van worden. Als het eenmaal een gewoonte is geworden, is het zo moeilijk niet. 10 Tips om in de mood te komen (en blijven)!

Op dieet? Maak deze fouten niet!

Op dieet? Maak deze fouten niet!

Als je besluit op dieet te gaan, dan is het belangrijk om het goed aan te pakken. Een dieet is geen spelletje. Het gaat om je gezondheid! De media hebben de neiging er luchtig…

Dieet. Gezond eten

Alles wat je al wist over diëten, en toch…

Ken jij de juiste verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten in een gezond voedingspatroon? En weet je hoeveel calorieën…

Vrouw en werk

Kun jij je werk loslaten? Loop de check list langs!

Je werk kan je opslokken zonder dat je er erg in hebt. Je doet je best, probeert zoveel mogelijk aan alle vereisten te doen, geeft jezelf voor 100% – nee, 1000%. Niets mis mee. Maar…

Vet haar

9 Dingen waar je haar vet van wordt. Dit kun je tegen vet haar doen

Het is behoorlijk lastig als je haar snel vet wordt. Je moet het regelmatig wassen en dan nog kun je niet lang altijd voorkomen dat het er groezelig uitziet. Maar als je weet wat de oorzaken van vet haar zijn, dan is het gemakkelijker om er iets tegen te doen.

Bamboe als anti-aging. Bamboe in de keuken en als voedingssupplement

Bamboe als anti-aging. Bamboe in de keuken en als voeding supplement

Ben jij bekend met bamboe? Bamboe is een welkom voedingsmiddel in de keuken maar het is ook een goede ontstekingsremmer. Lees meer over deze exotische plant die we ook in Nederland steeds vaker tegenkomen en in gerechten verwerken.

Ontspanningsmethoden. Autogene training

Ontspannen. Autogene training: waarom, en hoe werkt het?

Heb jij wel eens van autogene training gehoord? Het is een zelfontspannende methode waarbij je lichaam en geest tot rust komen, en je lichaam kan herstellen. Vier vragen en antwoorden over autogene training.

Internetverslaving en social media verslaving

Wat is internetverslaving? Wanneer ben je social media-verslaafd?

Uit recente onderzoeken blijkt dat internetgebruikers tussen de 12 en 25 jaar het grootste risico lopen om stoornissen te ondervinden van overmatig internetgebruik, of om afhankelijk te worden van internet en/of social media.

Slapen

Slaap jij genoeg?

Een goede en regelmatige nachtrust remt het verouderingsproces. We zouden ongeveer zeven uur per nacht moeten slapen.