Goede voornemens

Ga jij je goede voornemens volhouden?

Heb jij goede voornemens? Zorg er dan dit jaar eens voor dat je ze ook echt in de praktijk brengt. We hebben een paar nuttige tips voor je.

Inie Moltzer

Door de dood te accepteren, heeft mijn leven zin. Interview met Inie Moltzer

‘De eerste prioriteit in het leven is niet de gezondheid, maar mijn vermogen om gelukkig te zijn,’ zegt Inie Moltzer. Om zulke dingen te kunnen zeggen, en menen, moet je eerst een lange weg afleggen. Dit interview met Inie Moltzer is misschien wel één van de mooiste interviews ooit op Trendystyle.

Psychologie

Waarom je elke dag iets nieuws zou moeten doen

Afwisseling is de toverformule van het leven. Dit is waarom je elke dag iets nieuws zou moeten doen. Een extract uit een boek in de maak. Anonieme inzending.

10 Dingen waar je je nooit voor moet excuseren

10 Dingen waar je je nooit voor moet excuseren

Een welgemeende verontschuldiging is soms heel goed op zijn plaats, maar verontschuldigingen in situaties waarin je niets hebt gedaan, verzwakken je positie.

Zomergevoel

Ga voor het ultieme zomer gevoel! 10 Tips

De zomer is maar kort en laat vaak genoeg nog veel te lang op zich wachten. Maar als het zwoele seizoen van korte rokjes, gekleurde cocktails en lange zomeravonden eindelijk is aangebroken…

Psychologie

9 Gedachten je die bevrijdend werken. Voel die vrijheid!

Vrij zijn zit in je hoofd. Breek met de routine, breek met de regels, trek je niets aan van wat anderen van je denken. Leef je eigen leven (nee, dit is niet egoistisch). Het werkt zo bevrijdend!

Psychol

Waar word jij gelukkig van?

‘Geluk bestaat niet’, zei een ervaren en wijze neuroloog eens tegen mij. Ik vond het niet prettig dit te horen. Maar is het wel waar?

Psychologie

De kers op de stront

De kers op de stront. ‘Bah, wat een vieze titel,’ denk je nu vast. Gelijk heb je. Deze uitspraak komt dan ook niet uit mijn koker, maar uit die van een vriend. Hij gaf…

Weg met die rommel! 10 Decluttering tips

Weg met die rommel! 10 Decluttering tips

Decluttering. Heerlijk zo’n woord! Je handen gaan ervan jeuken. Het betekent zoiets als: je huis van alle rommel ontdoen. Vergelijk het met ‘detoxing’ van je lichaam…

Psychologisch

Hoe reageer jij op veranderingen in je leven?

Hoe ga jij om met veranderingen? Verzet je je ertegen of omarm je nieuwe dingen in je leven met enthousiasme? En lukt het je om het maximale uit veranderingen te halen?

Ontspanningsmethoden. Autogene training

Ontspannen. Autogene training: waarom, en hoe werkt het?

Heb jij wel eens van autogene training gehoord? Het is een zelfontspannende methode waarbij je lichaam en geest tot rust komen, en je lichaam kan herstellen. Vier vragen en antwoorden over autogene training.

Eigenwaarde

Weinig eigenwaarde? Vijf vragen en antwoorden

Mensen met een laag gevoel van eigenwaarde denken vaak dat zij de enigen op de wereld zijn die met problemen worstelen. Maar iedereen heeft problemen, ook al zie je dat misschien niet.

Internetverslaving en social media verslaving

Wat is internetverslaving? Wanneer ben je social media-verslaafd?

Uit recente onderzoeken blijkt dat internetgebruikers tussen de 12 en 25 jaar het grootste risico lopen om stoornissen te ondervinden van overmatig internetgebruik, of om afhankelijk te worden van internet en/of social media.

5 Tips om je leven een nieuwe wending te geven

5 Tips om je leven een nieuwe wending te geven

Een beetje pep talk, of noem het ‘levensinspiratie’, kunnen we op z’n tijd allemaal wel gebruiken. Vooral in december als we aan de vooravond staan van een nieuw jaar, een nieuw avontuur.

Nachtrust

10 Dingen die je uit je slaap houden

Ken jij het? Slapeloze nachten? Weet je ook wat eraan schort? Weet je waarom je urenlang naar het plafond staart? Loop onze check list langs. Misschien vind je de oorzaak én… de oplossing!