Trendystyle.net | Fashion trends | Kledingtips | 10 Spijkerbroeken trucjes die je vast niet (allemaal) kent

10 Spijkerbroeken trucjes die je vast niet (allemaal) kent

Ook zo dol op je spijkerbroek? Hier zijn tien trucjes om ‘m in vorm te …

spijkerbroek-trucjes-01
Fashion model Antonina Petkovic in trendy spijkerbroek

Ook zo dol op je spijkerbroek? Hier zijn tien trucjes om ‘m in vorm te houden (of te krijgen) en om kleine ‘schoonheidsfoutjes’ te voorkomen.

  1. Je spijkerbroek wassen? NIET. Of bijna niet dan. Ten hoogste één keer per maand, zeggen de experts. Je spijkerbroek blijft het mooist als je ‘m niet wast.
  2. Is je spijkerbroek te groot geworden? Was ‘m op een hoge temperatuur in de wasmachine. ’t Gaat wel ten koste van de kleur. Keer ‘m in ieder geval binnenstebuiten voordat je ‘m in de trommel doet.
  3. Zit je spijkerbroek niet mooi? Trek ‘m aan als’ie nog vochtig is en laat ‘m op je lijf drogen. Je kunt ook met je jeans in een warmwaterbad gaan zitten (maar dan moet je dan wel zin in hebben!).
  4. Wil je de donkere kleur behouden? Voeg een half glas gedestilleerde witte azijn aan de laatste spoelcyclus toe.
  5. In kauwgom gaan zitten? Gebruik de scherpe en ruwe kant van een ijsklontje. Daarmee verwijder je het kleverige gedoetje in een handomdraai.
  6. Gaat je rits steeds open? Haal een metalen bindring (die je gebruikt om papieren uit ordners samen te binden) door het oog van de ritstrekker, doe de bindring dicht en haak ‘m aan je knoop. Met een ijzerdraadje bereik je hetzelfde resultaat maar loop je het risico dat je je prikt.
  7. Spijkerbroek te lang? Was ‘m voordat je er de schaar in zet want spijkerbroeken krimpen in de lengte als je ze wast.
  8. Hangt er een onaangenaam luchtje aan je jeans? Spray er goedkope wodka over. Weg is het geurtje. Andere tips om geurtjes kwijt te raken: hang je spijkerbroek uit in de badkamer voordat je gaat douchen of doe ‘m in een plastic sluitzak en leg ‘m voor 24 uur in het vriesvak (dit werkt ook tegen geurtjes in schoenen).
  9. Zin in een vintage look? Bewerk je spijkerbroek met schuurpapier. Rafels en scheuren maak je met een knutselmesje en om de vintage look compleet te maken doe je rond de scheurgaten nog wat bleach.
  10. Zit je jeans te strak, spray er dan lauwwarm water over en rek de stof in alle richtingen uit.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE