Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Top hair styliste Floor Kleyne: Maak een statement met een buzz cut! Wie durft?

Top hair styliste Floor Kleyne: Maak een statement met een buzz cut! Wie durft?

Het is weer tijd voor ’trend talk’ met Floor Kleyne, één van Nederlands meest bekende …

kapsel-buzz-cut-floor-kleyne-01
Ruth Bell backstage bij Giamba lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

Het is weer tijd voor ’trend talk’ met Floor Kleyne, één van Nederlands meest bekende hairstylisten. Floor brengt haar dagen door op fotosets en backstage bij de Fashion Weeks en knipt en kleurt tussendoor ook nog BN’ers. Ze weet dus precies wat op het gebied van de haartrends gaande is.

En zo te horen is dat voor zomer 2016 een heleboel! In dit interview vertelt Floor Kleyne ons over de allernieuwste hypes in modeland en de invloed daarvan op de kapseltrends en haartrends. Haar verhalen zijn puur smullen voor fashionista’s :-)

Gucci gekte en op z’n Nederlands vintage shoppen

Floor Kleyne: ‘In Nederland is iedereen in de modewereld op dit moment in de ban van Gucci. Men vindt het helemaal geweldig wat de nieuwe creatief directeur Alessandro Michele doet. Hij gooit alle regels overboord en mixt ‘granny’ (oma-dingen) met retro items, prints en kleur. Zijn boodschap is duidelijk. De inspiratie van het moment is vooral dat je je niets laat opleggen!’

‘Eigenlijk zouden we op dit moment allemaal op zoek moeten gaan naar onze eigen stijl. Een eigen look samenstellen met je eigen emotie en fantasie. Waarde hechten aan nieuwe dingen maar ook aan vertrouwde items waardoor het ook heel eigen wordt. Ik vind het ook heel Nederlands. Wij hebben vintage winkels als Episode en Laura Dols. Vintage items zijn bijna tijdloos en laten zich heel goed combineren met trend items, met denims en tie dye…

‘Eclectisch’ is zo ongeveer het hipste woord ever (op dit moment)

Eclectisch’ (een mix van verschillende stijlen) is op dit moment dus wel het hipste woord ever in de modewereld. Dat kan je als heel hip ervaren maar ik vind ‘eclectisch’ ook een leuk woord dat uitnodigt om op zoek te gaan naar aparte dingen als je op reis bent, of om bij je oma in de kast te neuzen, of om uit je eigen kast weer dingen te halen die je al bijna vergeten was en daar trend items bij te halen. Het mag wel lekker FUN en FEARLESS zijn. Wees niet bang of het je staat, als jij het leuk vindt, is het goed.

‘Embrace attitude’ met een buzz cut (een rattenkopje!)

De mood die Floor Kleyne beschrijft, komt in de haartrends (en ook in de haarkleuren) terug. Floor heeft deze trend ‘EMBRACE ATTITUDE’ genoemd, en dat zegt eigenlijk al alles.

Een haarcoupe die ik heel tof vind en die helemaal in lijn is met deze fun en fearless trend, is de buzz cut van model Ruth Bell. Dat is wel het ultieme statement dat je kunt maken als je fearless bent en je een eigen stijl hebt.

kapsel-buzz-cut-floor-kleyne-03Ruth Bell op de catwalk van Etro herfst winter 2016 2017, ph. Charlotte Mesman

Natuurlijk snap ik dat zo’n coupe niet voor iedereen weggelegd is. Je moet er wel super zelfverzekerd voor zijn en ook best wel een mooi gezicht hebben – of in ieder geval heel zelfverzekerd zijn over je gezicht – maar is dat zo, dan is het natuurlijk wel een uitgesproken kans om nu eens voor een buzz cut te gaan. Een kort koppie in de zomer is heerlijk. Je hebt er geen omkijken naar, je make-up komt extra mooi uit. Why not? We hebben nu zoveel jaren gehad met van dat lange waaierige modellenhaar (wat ik nog steeds prachtig vind), maar voor wie durft zou ik dit echt te gek vinden.

Ruth Bell draagt haar buzz cut overigens wel heel kort. Daar is de tondeuse flink overheen gegaan. Maar je zou je ook kunnen laten inspireren door het model Isabella Emmack. Haar haar is aan de bovenkant wat langer waardoor het een chique Franse vibe krijgt, een soort undercut.

kapsel-buzz-cut-floor-kleyne-04
Isabella Emmack backstage bij Giamba lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

Je kunt de buzz cut op heel veel manieren toepassen. Als je ‘m aan de bovenkant wat langer draagt, past’ie beter bij een wat langer hoofd en voelt het beter als je onzeker bent als je haar uit je gezicht is. Je zou er ook een klein pony’tje in kunnen dragen. Daar wordt het meteen wat rebelser van. Ik vind de buzz cut echt fantastisch als je helemaal voor je eigen stijl zou willen gaan, voor die attitude!

Wil je nog meer buzz cuts zien, bekijk dan ook het filmpje en de foto’s van Kris Gottschalk, een ander model dat doorschoot naar de top toen ze haar haar afschoor.

Met dank aan Floor Kleyne, instagram: @floorkleyne. Floor Kleyne wordt vertegenwoordigd door Angelique Hoorn Management.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE