Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | F*&%k you, cellulite! Burn it off, babe!

F*&%k you, cellulite! Burn it off, babe!

Iedereen (of bijna iedereen dan) kent die momenten wel: je kijkt naar beneden en bemerkt …

cellulite-800

Iedereen (of bijna iedereen dan) kent die momenten wel: je kijkt naar beneden en bemerkt tot je schrik dat je dijen blauwgrijs van ellende zien en lelijke putten vertonen. Cellulite! F*&%k! Maar nu komt het goede nieuws: iedereen heeft grote marges van verbetering. Jij ook.

Dat cellulite tot op zekere hoogte ‘omkeerbaar’ is, leerde ik uit eigen ervaring. Ik had een kantoorbaan waar ik niet bijzonder gelukkig mee was. Ik was enorm op mijn werk gefocust, sportte weinig en trok elke avond na het werk, bij wijze van beloning, een paar repen chocolade uit de automaat op het station. Geen wonder dat de cellulite eraan vloog!

Een voorzichtige opmerking van de kant van mijn vriendje zorgde er uiteindelijk voor dat ik in actie kwam. Hier een paar tips uit eigen ervaring:

  • Om cellulite te lijf te gaan, moet je WILLEN. Probeer jezelf te motiveren, lok jezelf een beetje uit de tent. Dat kan je bijvoorbeeld doen om foto’s van jezelf van toen (toen je in vorm was) en nu te bekijken. Zie je het verschil? Kan het beter? Ga dan nu aan het werk.
  • Een stok achter de deur kan helpen. Heb je een leuke gelegenheid in het vooruitzicht? Een feest of misschien wel een zonvakantie aan zee? Dit zijn perfecte ‘stokken’ die je in actie kunnen doen komen. Werk naar het feest of de vakantie toe. Je hebt nu een concreet doel.
  • Maak een plan voor jezelf dat je ook echt leuk vindt. Houd je van zwemmen, pak je cellulite dan aan door een paar baantjes te trekken. Houd je van dansen, volg dan wekelijks een paar hip hop klassen (ik zeg maar wat) in de sportschool om de hoek. Maak het leuk en gemakkelijk. Zorg dat je er plezier in hebt. Op deze manier heeft je anti-celllulite-plan ook nog een paar aangename bijeffecten: je doet leuke, misschien wel nieuwe dingen en je hebt de kans om nieuwe mensen te leren kennen.
  • Verwen jezelf eens wat vaker met een ‘DIY’ massage. Masseer de lichaamscrème die je na het douchen aanbrengt net even wat langer in de huid van je benen en billen. Vijf minuutjes kun je er toch wel voor vrijmaken! Het hoeft niet eens een anti-cellulite crème te zijn. Met een hydraterende crème kom je ook al een heel eind. Masseer, masseer!
  • Ga het zonnetje in (maar niet zonder te smeren met een SPF filter!). Verdrijf die grauwe kleur van je dijen met een goudbruin tintje. Ziet er direct zoveel beter uit!
  • Eerste resultaten gezien? Daag je zelf dan verder uit. Ook al ben je nog niet tevreden, trek die shorts toch maar aan. Elke keer als je jezelf in een winkelruit ziet, dan weet je dat het (nog) beter kan. En daar werk je aan!
  • Burn it off, babe! Kom in beweging. Een avondje in de discotheek geldt net zo goed als een dansklas in de sportschool. Dans, beweeg, voel je sexy! Kom uit je schulp, ga die cellulite actief en op een aangename manier te lijf!
  • Maak van je cellulite (en je lichamelijke vorm) geen schuld issue. Heb jezelf lief, accepteer jezelf zoals je bent. Dat betekent niet dat je alles maar laat gebeuren. Lief zijn voor jezelf en jezelf respecteren betekent ook jezelf verzorgen. Werk op een ontspannen manier aan je lichaam. Doe het met plezier en zie het niet als verplichting, maar als een verwennerij voor lichaam en geest.

Meer tips over cellulite, klik hier

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE