Trendystyle.net | Fashion trends | Topmodel Kris Gottschalk. ‘Eindelijk ben ik mezelf!’ Een power verhaal

Topmodel Kris Gottschalk. ‘Eindelijk ben ik mezelf!’ Een power verhaal

Het verhaal van topmodel Kris Gottschalk is inspirerend. De Duitse Kris begon haar modellencarrière als …

Het verhaal van topmodel Kris Gottschalk is inspirerend. De Duitse Kris begon haar modellencarrière als geijkt model met lang blond haar (terwijl ze van nature donker is). Ze sleepte wat commerciële opdrachten in de wacht, maar alles bij elkaar voelde het niet echt goed.

Reden waarom ze besloot om haar hart eens te volgen. En dus liet Kris haar carrière even voor wat het was en ging ze surfen in Zuid-Oost Azië. Op Bali kreeg ze een verschrikkelijk verkeersongeluk op de brommer zonder helm. Dit veranderde haar leven. Kris bracht het er levend vanaf – met een plaat in haar schouder en een litteken op haar hoofd – maar besefte heel goed dat het heel anders had kunnen aflopen.

Haar ontslag uit het ziekenhuis werd een nieuw begin. Ze zette de schaar in haar haar, knipte het kort, stopte met verven en vanaf dat moment viel alles op z’n plaats. Ze was zichzelf. En dat bleef in New York niet onopgemerkt. Opeens zagen modeontwerpers en castingdirectors haar staan. Met haar androgyne look liep ze als enige vrouw in een mannenshow mee en daarmee vestigde ze de aandacht op zich.

De Italiaanse ontwerper Riccardo Tisci (Givenchy – Kris loves Givenchy!) nodigde haar vervolgens uit voor een casting, vroeg naar haar verhaal en stelde haar voor om haar haar nòg korter te knippen en te blonderen. Deal! Inmiddels behoort Kris tot de topmodellen. En nu voelt het goed. Ze is zichzelf.

Wij interviewden haar vlak voor aanvang van de show van Francesco Scognamiglio tijdens de Milan Fashion Week. Bekijk het filmpje. Leer dit boeiende model kennen!

kris-gottschalk-03
Kris Gottschalk backstage bij Francesco Scognamiglio herfst winter 2016 2017, ph. Charlotte Mesman
kris-gottschalk-02
Kris Gottschalk backstage bij Antonio Marras herfst winter 2016 2017, ph. Charlotte Mesman
kris-gottschalk-01
Kris Gottschalk bij Givenchy lente zomer 2016. Voor deze show ging Kriss kort en blond! Photo: courtesy of Givenchy

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE