Trendystyle.net | Fashion trends | Mode trends lente zomer 2020 | Deze schoenentrend voor voorjaar 2020 moet je kennen!

Deze schoenentrend voor voorjaar 2020 moet je kennen!

Deze schoenen kunnen we (helaas) nog lang niet aan, maar je moet ze wel kennen. Dit is zo ongeveer de hotste schoenentrend voor voorjaar 2020.

Schoenentrends lente zomer 2020. Gevlochten sandaaltjes. Bottega Veneta
Schoenentrends lente zomer 2020. Gevlochten sandaaltjes. Bottega Veneta

Ben je al in de winkels geweest om de nieuwste modecollecties voor lente zomer 2020 te bekijken dan heb je ze vast al zien staan: gevlochten sandaaltjes, zowel in hoge als lage versies. Deze schoenen komen oorspronkelijk uit de koker van Bottega Veneta, een cult-merk sinds Daniel Lee de collecties voor dit Italiaanse modehuis ontwerpt.

Zo ongeveer elke schoenentrend die Bottega Veneta presenteert, wordt een hype. Denk aan de schoenen en sandaaltjes met vierkante neuzen van afgelopen seizoen! Koploper op dit gebied was het opengewerkte sandaaltje met kettinkje. Fashionista’s waren er op slag verliefd op.

Bottega Veneta Mesh Pump. Gaat dit de cultschoen van herfst winter 2019 2020 worden?
Bottega Veneta Mesh Pump. Gaat dit de cultschoen van herfst winter 2019 2020 worden? Foto: Charlotte Mesman

Hetzelfde overkwam de doorgestikte schoenen die we in de wintercollectie 2019 2020 tegenkwamen. En nu zijn alle ogen gericht op de gevlochten sandalen! Het zijn de hebbedingen van het moment. Deze sandaaltjes zijn nu al een obsessie. De kleuren van de sandaaltjes gaan hand in hand met de modekleuren van het moment. Natuurlijke kleuren vieren hoogtij: crème, vanille, bruin, bessenrood, wit. Maar ook felle tinten ontbreken niet: blauw (dé kleur van 2020), lila en oranje bijvoorbeeld.

Mode lente zomer 2020. Bottega Veneta
Mode lente zomer 2020. Bottega Veneta. Photo: courtesy of Bottega Veneta

Behalve doorgevlochten sandalen kwamen we in de collectie van Bottega Veneta voor lente zomer 2020 ook schoenen met net niet vierkante neuzen tegen. Ook deze schoenen zullen het volgens ons heel goed gaan doen. Qua vorm hebben ze wel iets weg van balletspitzen (ze zijn ook een beetje denken aan de zogenaamde ‘doodskist nagels‘). Voor dit soort schoenen gaan we vooral heel chique, wat abstracte dierenprints zien.

Schoenentrends lente zomer 2020
Schoenentrends lente zomer 2020. Modeshow: Bottega Veneta

Wij verwachten dat de markt overspoeld zal gaan worden met gevlochten sandaaltjes en ook schoenen met (bijna) rechte neuzen, niet alleen van Bottega Veneta maar ook van andere merken. Tijdens de modeweken zagen we al varianten op het thema, zowel in het straatbeeld als op andere catwalks. De nieuwe vormen en technieken werken inspirerend en het publiek is er klaar voor. En jij?

Schoenentrends lente zomer 2020
Schoenentrends lente zomer 2020. Schoenen met vierkante neuzen in het straatbeeld. Foto: Charlotte Mesman

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE