Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | De hipste nagellak kleuren en nail art trends voor winter 2016 2017

De hipste nagellak kleuren en nail art trends voor winter 2016 2017

De nageltrends voor winter 2016 2017? Nude tinten, bruintinten, metallics, blauw, zwart en rood. Maar …

Nagellak trends winter 2016 2017
Nagels met ‘mirror effect’ en suikerachtige versiersels bij Coté, foto: nails&beauty

De nageltrends voor winter 2016 2017? Nude tinten, bruintinten, metallics, blauw, zwart en rood. Maar daarmee zijn we er nog niet. Op de winter catwalks werd wel duidelijk dat nail art steeds belangrijker is en voor steeds meer vrouwen – iedereen! – is weggelegd.

Aan de hand van de nail looks op de catwalks in Milaan, uitgevoerd door nail artist Antonio Sacripante van nail&beauty, hebben we een trend report met de allerNIEUWSTE NAGELTRENDS voor je opgesteld.

De hipste nagellak kleuren voor winter 2016 2017

Afgelopen zomer zagen we opvallend veel nude tinten – bleekroze, melkwit, huidkleuren. Deze trend zet dit seizoen door. In de lijn daarvan liggen de bruin- en taupekleuren. Allemaal heel chique tinten.

Pastels, en dat is opmerkelijk voor de winter, doen dit seizoen ook mee. Denk aan suikerroze, perzikroze maar ook babyblauw en zeeblauw.

Rood is een klassieker en is niet uit het kleurenpalet van de lakjes weg te denken. Deze winter gaan we vooral voor rood met een blauwe ondertoon. Dus bordeaux, bessenrood, wijnrood maar ook felrood.

Nagellak trends winter 2016 2017
Grijze nagellak bij Les Copains, foto: nails&beauty

Voor meer over industriële grijstinten in de nagellak, klik hier

Hekkensluiter in het kleurenpalet zijn blauwe, grijze en zwarte nagellak. Als je wilt mag je daar groen aan toevoegen. Deze kleur is weer enorm in opkomst en gaan we de komende seizoenen veel zien.

Een klasse apert vormen de metallics: zilver, goud, brons. Deze trend is geïnspireerd door de metallics glitters in de mode (voor jurken, rokken, truitjes maar ook schoenen). Heel bijzonder is het ‘mirror effect‘ met nagels als spiegel, één van de hotste trends van het moment.

Nagellak trends winter 2016 2017
Nagels met ‘mirror effect’ en suikerachtige versiersels bij Coté, foto: nails&beauty

Nail art voor vrouwen van elke leeftijd

Het woord ‘nail art’ schrikt soms af omdat je gemakkelijk in het vulgaire kunt vervallen. De nail art voor winter 2016 is echter ontzettend geraffineerd en geschikt voor vrouwen van elke leeftijd.

Nagellak trends winter 2016 2017
Nude nagels met droogbloempjes op de ringvinger bij Antonio Marras, foto: nails&beauty

Het gaat om heel kleine en verfijnde decoraties, zoals een stip of droogbloemetje op enkel een paar nagels, of een subtiel gekleurd lijntje langs de rand van nude nagels.

Voor meer over nagels met droogbloemetjes, klik hier
Voor meer over nagels met stippen, klik hier

Nagellak trends winter 2016 2017
Grafische ‘dot’ manicure bij I’m Isola Marras, foto: nails&beauty

Denk ook aan een metallic maantje op de nagel van je duim en wijsvinger. Of simpelweg een contrast tussen hoogglans en matte nagels. Voor de show van Stella Jean creëerde Antonio Sacripante zelfs een ruw nageloppervlak door fijn zand over schelproze nagellak te strooien. Alles mag als het maar heel chic en geraffineerd is.

Nagellak trends winter 2016 2017
Schelproze nagels met daarover fijn zand voor een ruw oppervlak bij Stella Jean, foto: nails&beauty
Nagellak trends winter 2016 2017
French manicure met pastelkleurig randje bij Elisabetta Franchi, foto: nails&beauty

Voor meer over nagels met zand, klik hier
Voor meer over pastelkleurige French manicure, klik hier

Ovale nagels

De nagels voor deze winter zijn nog steeds vrij kort en ovaal met rondingen aan de zijkanten. Het gaan om een afgetopte ovale vorm dus de ronding in het midden van de nagel moet soft zijn. Deze vorm is gemakkelijk te onderhouden, past nagenoeg bij ieder type hand en is een ideale basis voor nail art vanwege de klassieke uitstraling.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE