Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Nail art. Reverse French en… stippen. Zo jurk, zo nagels!

Nail art. Reverse French en… stippen. Zo jurk, zo nagels!

Je nagels afstemmen op de fantasie van je jurk? Dat is supercool en trendy. Vroeger …

nailart-french-manicure-01
Reverse French manicure met stippen. Nail art: Antonio Sacripante, beauty&nails

Je nagels afstemmen op de fantasie van je jurk? Dat is supercool en trendy.

Vroeger (denk aan de jaren ’50) stemde je je nagellak – die natuurlijk effen van kleur was – netjes af op je lippenstift. De kleuren moesten met elkaar in harmonie zijn. Tegenwoordig spelen we vooral met contrasten. Oranje nagels en een rode mond bij een gele jurk bijvoorbeeld was vroeger ondenkbaar maar is nu helemaal trendy.

Toch komt ook die ‘harmonie’ wel van vroeger wel weer terug. Zo gebeurt het steeds vaker dat de nagellak afgestemd wordt op de fantasieën van de outfit. En als je de volgende dag van outfit verandert, dan is dat ook geen probleem. Want contrasten mogen ook!

Een mooi voorbeeld van een interpretatie van fantasieën in de nail art zagen we bij de show van I’m Isola Marras (herfst winter 2016 2017). De kleuren en prints van de stofjes uit de modecollectie kwamen op de nagels terug. Het ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar dat is het niet.

nailart-french-manicure-02
Manicure met bloempatroon van stippen. Nail art: Antonio Sacripante, beauty&nails
  • De basis voor deze nail art is een donkerrode metallic nagellak (met daaronder natuurlijk een basislak).
  • Je hoeft heus niet alle tien je nagels kunstig te bewerken. Integendeel, het is mooier om er maar een paar te versieren.
  • Op de catwalk van I’m Isola Marras zagen we twee verschillende nail looks: nagels met een bloempatroon van stippen en nagels met een Reverse French manicure en stippen.
  • De stippen zijn eenvoudig te maken. Het geheim voor deze versiering is een tool die wel ‘spot swirl‘ wordt genoemd. Met dit instrument – een metalen staafje met een balletje eraan – kun je gemakkelijk nagellakstippen op je nagels maken.
  • In dit geval heeft Antonio Sacripante, de nail artist achter deze nail looks, met de stippen in blauwe en witte lak de vorm van een bloem op de nagels gecreëerd.Hij heeft dat gedaan door aan de bovenkant en aan de onderkant van de nagels een halve cirkel van witte stippen te tekenen met daarbinnen een blauwe stip.
  • Voor de Reverse French manicure begin je met een metallic blauwgroene basis, daarover breng je een lichtroze cirkel en daarover een metallic donkerrode cirkel aan. Je kunt deze volgorde voor een andere nagel omdraaien voor een speels effect. Ook deze French Reverse maak je af met stippen in een cirkelvorm.
  • Andere nagels laat je, zoals gezegd, metallicrood zonder bewerkingen zodat het geheel er heel afwisselend uitziet.
  • Je ziet, dat als je deze nail look ontleedt, het in het geheel zo moeilijk niet is. Nu jij!

Vanzelfsprekend is dit maar een idee en kun je met de kleuren, en als je creatief bent, ook met de vormen spelen en er allerlei variaties in aanbrengen.

nailart-french-manicure-04
Reverse French manicure met stippen. Nail art: Antonio Sacripante, beauty&nails
nailart-french-manicure-03
Manicure met bloempatroon van stippen. Nail art: Antonio Sacripante, beauty&nails

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE