Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Haartrend: haarpoeders en dust. Wat doet het voor je?

Haartrend: haarpoeders en dust. Wat doet het voor je?

Opeens zijn haarpoeders en dust een hype. Maar wat doen deze haarstylingsproducten nu eigenlijk voor …

haarpoeder-800x533
Voor dit soort kapsels gebruiken kappers vooral op de kruin hair dust

Opeens zijn haarpoeders en dust een hype. Maar wat doen deze haarstylingsproducten nu eigenlijk voor je haar?

Je vraagt je soms af waar bepaalde trends zo opeens vandaan komen. Neem nu de hair powders en dust waar we op dit moment (bijna letterlijk) mee om de oren worden geslagen. Is het misschien een (handig) ‘bijproduct’ van de opleving van de mythische jaren ’70 toen droogshampoo’s in zwang waren? Het doet er niet toe. Feit is dat de hair stylisten op dit moment weer volop ‘dust’ als stylingsproduct gebruiken.

Ook backstage bij de modeshows zagen we de kappers driftig met poeder strooien. Het spulletje werd vooral, zagen we, voor de kruin gebruikt. Haarpoeder heeft een stevige plaats veroverd tussen de andere stylingsproducten als gel, wax, salt sprays (populair vanwege de beach waves) en haarlak. Maar wat doet het nu eigenlijk voor je haar?

Veel mensen denken er niet aan om een dust of hair powder te gebruiken‘, vertelt Floor Kleyne, hair stylist. ‘Het is een bijzonder product. Anders dan bijvoorbeeld prep spray, wax en klei verandert een dust de textuur van je haar NIET. Het enige dat haarpoeder doet, is datgene wat er al is groter én meer maken. Het vergroot je haar zoals het van nature is als het ware uit!

‘Haarpoeders zijn reuze handig. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen, je krijgt er geen vieze handen van en je haar wordt er niet vet van. Integendeel, als je haar een beetje vet is, zal het dit effect juist afzwakken en schoont het je haar op. Het is dus een win-win product.’

Wel moet je de juiste dust voor jouw haar weten te vinden. Je haarpoeder moet de juiste zwaarte hebben. Als je heel fijn haar hebt en er een zware dust in doet, dan zakt het binnen een uurtje helemaal in. Je bereikt er dan dus het tegenovergestelde effect mee. Maar als je het juiste product te pakken hebt, is het fantastisch en kun je er heel mooie en natuurlijke volumes mee creëren. Eigenlijk kan iedereen wel aan de dust‘, concludeert Floor Kleyne.

Je zou het effect van een haarpoeder of dust een beetje kunnen vergelijken met touperen. Kneed het product met je vingers in je haar op de plekken waar je volume wilt hebben. Door het licht plakkerige effect krijg je je haar luchtiger dan ooit!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE