Reverse French manicure. Zo doe je dat

french-manicure-reverse-02
Reverse French Manicure bij Daizy Shely zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

Sinds Chanel een paar jaar geleden met de Reverse French Manicure kwam, is het een topper. Ook voor zomer 2016 gaan we de ‘omgekeerde’ French manicure zien.

Zo kwamen we deze nail art techniek tegen op de catwalk van Daizy Shely zomer 2016 in Milaan. Voor deze show hadden de nail artists Paola en Antonio Sacripante van nails&beauty felle kleuren  in een donkerdere en lichtere nuance met elkaar hadden gecombineerd: dus felgroen met een lichtgroene maar altijd nog felle tint, felblauw met een lichtere felblauwe kleur enzovoorts. De teennagels werden vervolgens in de felle en donkere nuance gecombineerd en zo op de reverse French manicure van de vingernagels afgestemd.

Zo ga je te werk

Het is een superlook die je vrij gemakkelijk zelf thuis kunt nadoen. Er zijn een verschillende manieren. Dit zijn de stappen om te volgen.

  1. Duw de nagelriemen zachtjes terug zodat het nagelbed goed schoon is.
  2. Vijl je nagels in een sexy amandelvorm, rond en iets langer in het midden.
  3. Bescherm je nagels met een kleurloze base coat.
  4. Kies twee kleuren die je met elkaar wilt combineren.
  5. Begin met de basiskleur (de kleur van het maantje dat je bij je nagelriem gaat creëren). Lak je nagels in z’n geheel met deze kleur (2 lagen). Wacht tot de nagellak compleet droog is (circa 10 minuten).
  6. Lak nu met de tweede kleur en met vaste hand je nagels nog een keer, maar laat daarbij een ruimte bij de nagelriem aan de basis van je nagel vrij. Je krijgt nu een maantje dat parallel loopt aan de rand van je nagels.
  7. Fixeer het resultaat met een topcoat.

Heb je geen vaste hand, dan kun je ook nagelstickers gebruiken om het maantje te creëren. Gebruik je ronde stickertjes die je aan de basis van je nagels plakt, dan krijg je een omgekeerd maantje (dit maantje volgt het natuurlijke maantje van je nagels en is tegengesteld aan de ronde vorm van je nagelrand).

Gebruik je stickers, lak dan eerst je nagels in z’n geheel met de basiskleur (dit is dus de kleur van het maantje), wacht tot de lak droog is, breng de stickers op de basis van je nagel aan en lak je nagels vervolgens met de tweede kleur. Lak een deel van de stickertjes mee om een perfect gevormde ‘sikkelmaan’ te krijgen.

french-manicure-reverse-04
Reverse French Manicure bij Daizy Shely zomer 2016, ph. Mauro Pilotto
french-manicure-reverse-03
Reverse French Manicure bij Daizy Shely zomer 2016, ph. Mauro Pilotto
french-manicure-reverse-01
Reverse French Manicure bij Daizy Shely zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS