Trendystyle.net | Fashion trends | Schoenentrend zomer 2016: lace ups!

Schoenentrend zomer 2016: lace ups!

Lace ups zijn de nieuwe gladiatorsandalen. Vorig jaar kwamen lace ups in de mode en …

lace-up-schoenen-02
Lace up pumps met een granny hakje en niet al te hoge veters werken voor veel vrouwen goed, ph. Charlotte Mesman

Lace ups zijn de nieuwe gladiatorsandalen. Vorig jaar kwamen lace ups in de mode en sindsdien zweren fashionista’s erbij.

Ook het komende seizoen blijven we dus in de weer met veters en banden. Volg je de trends, dan zijn lace up ballerina’s of sandaaltjes, plat of met hoge hak, een must-have.

Je kunt ze overal bij dragen, mits je het juiste model voor jouw enkels en kuiten kiest. Want met lace ups luister het nauw.

Zo draag je lace ups. 8 Tips

#1 Heb je slanke enkels en kuiten (lucky you!) dan kun je je elk model veroorloven. Zelfs met zwarte lace up ballerina’s kom jij goed weg.

lace-up-schoenen-04
Zwarte lace up ballerina’s staan goed onder een spijkerbroek die net op de enkel valt, ph. Charlotte Mesman

#2 Heb je vrij zware enkels en kuiten of wil je je benen langer laten lijken, ga dan voor huidkleurige lace ups. Dit is een trucje dat eigenlijk met alle soorten schoenen werkt. Huidkleurige schoenen halen de aandacht van je voeten weg en anders dan schoenen in een contrasterende kleur met je huid onderbreken ze de lijn van je benen niet.

lace-up-schoenen-01
Huidkleurige lace ups met brede banden zijn het meest flatterend, ph. Charlotte Mesman

#3 Nog een gouden truc voor langere benen is natuurlijk: hoge hakken. Ze maken je benen optisch langer en strekken je wreef en kuiten. En ja, de lace ups met hoge hak voor zomer 2016 zijn supersexy.

#4 Draag je niet graag hoge hakken, kijk dan eens uit naar lace up ballerina’s met een granny hakje (halfhoog). Ze zijn trendy en flatterend.

#5 Een andere manier om je enkels en kuiten slanker te doen lijken, is met schoenen met bredere banden. Hoe verfijnder de veters, hoe sterker het (sorry!) ‘salami-effect’. Bredere banden daarentegen maken slanker.

lace-up-schoenen-03
Huidkleurige veterschoenen doen je benen langer lijken maar kijk uit met smalle en (te)veel veters, ph. Charlotte Mesman

#6 Check ook het materiaal en het model van de veters/banden van de lace ups die je wel zou willen dragen. Hoe gladder het materiaal en hoe strakker je ze om je enkels en kuiten zult moeten binden om afzakken te voorkomen, hoe ‘riskanter’ je lace ups. Zeker in de zomer is dit niet prettig. Dus trek de lace ups in de winkel aan en loop er een rondje mee om te kijken of en hoe ze voor jou werken.

#7 Het spreekt voor zich, maar toch: hoe korter de veters hoe gemakkelijker (en minder riskant) de lace ups in het dragen zijn.

#8 Een laatste tip voor al die dames die vinden dat hun enkels en kuiten niet gezien mogen worden maar toch zo graag lace ups zouden willen dragen: combineer ze met een maxi-jurk of -rok of een broek met wijde boeken voor het ‘ik-zie-ze-ik-zie-ze-niet’-effect.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE