Trendystyle.net | Fashion trends | Mode trends lente zomer 2020 | Modetrends lente zomer 2020. Zwierige lange jurken. Nu al dragen!

Modetrends lente zomer 2020. Zwierige lange jurken. Nu al dragen!

Het mag dan nog geen weer zijn voor zomerse jurken, toch lopen we met je door de jurkentrends voor lente zomer 2020 heen. Met een grote trui en een paar afzaklaarzen kun je ze wat ons betreft nu al aan!

Jurkentrends lente zomer 2020
Jurkentrends lente zomer 2020. Zwierige, lange jurken. Modeshows van links naar rechts: Dior, N21, Etro

Al seizoenen lang zijn lange, zwierige jurken in de mode. Ook voor lente zomer 2020 gaan we ze weer volop zien. Wat ons betreft, is dit een fantastische modetrend omdat je er veel kanten mee opkunt, ook als het nog geen zomer is.

Maar laten we eerst de jurken zelf eens bekijken. Fantasieën zijn nog steeds (wederom!) hot. Met name bloemenprints doen het voor lente zomer 2020 heel goed. Je kunt kiezen voor macrobloemen of voor millefleurs patroontjes. Verder gaan we bloemenborduursels zien. Zo stuurde Dior jurken met werkelijk schitterende bloemenapplicaties de catwalk op. Het Italiaanse modehuis Etro, dat bekend staat om zijn etnische fantasieën, ging voor paisleys en Indiase mehendi symboliek. Millefleurs prints zagen we onder meer bij N21, en zijn op dit moment al volop in de grote modeketens te bewonderen. (Zie de foto’s bovenaan dit artikel)

Jurkentrends lente zomer 2020
Jurkentrends lente zomer 2020. Zwierige, lange jurken. Foto: macrobloemen bij Fendi

Fendi kwam met macrobloemen in retrostijl; Missoni ging aan de haal met zwierige halterjurken met vrij abstracte prints waar met enige fantasie (weer dat woord!) bloemen in te ontwaren zijn.

Jurkentrends lente zomer 2020
Jurkentrends lente zomer 2020. Zwierige, lange jurken. Foto: abstracte bloemendessins bij Missoni

Zo kun die lange (zomer)jurken nu al aan!

Het fijne van lange fantasierijke jurken is dat je ze aankunt zodra het zonnetje zich laat zien! Het is eigenlijk alleen een kwestie van mood. Als de regen met bakken uit de hemel komt, wil je misschien geen kleurrijke bloemen aan je lijf. Maar laat de lentezon zich even zien, dan zijn die bloemenjurken een uitkomst. Draag er een grote trui of een lang vest op, snoer een stoere riem in je taille en haal er een paar afzaklaarzen bij voor een up-to-date seventies look. Een andere optie is om je lange jurk met een oversize blazer en een paar pittige laarzen met hak te combineren.

Jurkentrends lente zomer 2020
Jurkentrends lente zomer 2020. Zwierige, lange jurken. Abstracte fantasieën bij Iceberg

Moraal van het verhaal: al lijken al die lange fantasietjesjurken op dit moment nog een ‘ver van mijn bed’-show, toch kun je ze naar verwachting al héél snel aan. Pak de weersverwachtingen voor de komende dagen er maar eens bij!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE