Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | 12x Kapsel tips voor een rond gezicht

12x Kapsel tips voor een rond gezicht

Gelaagde haarsnitten zijn een huge kapseltrend voor 2023. Ze zijn perfect voor ronde gezichten. Check onze kapsel tips voor een rond gezicht.

Kapsel tips voor een rond gezicht
Kapsel tips voor een rond gezicht. Foto: Fendi. Ph. Mauro Pilotto

Rond gezicht? Wees er maar blij mee. Tegen de tijd dat jij de vijftig passeert, zul je je gelukkig prijzen want jouw gelaatstrekken zullen dankzij de zachte rondingen altijd een jonge uitstraling behouden. Maar voordat het zover is, droom je misschien van een slanker gezicht. De kapseltrends voor 2023 bieden legio mogelijkheden die ronde gezichtsvormen flatteren. Bekijk de kapselfoto’s en lees onze tips & tricks om de juiste kapsels voor 2023 die jouw gezicht slanker doen lijken. Hieronder vind je 12 kapsel tips voor een rond gezicht.

12x Kapsel tips voor een rond gezicht

1. Hoofdregel: werk in de lengte en niet in de breedte.

2. Creëer volume bovenop je hoofd. Voorbeelden: een topzware pixie cut, een volumineuze topknot of twee warrige knotjes.

Tip: heb je krullen dan is het gemakkelijk om volume bovenop je hoofd te creëren. Heb je sluik of dun haar dan kun je een kort kapsel een ondeugend opwippend kruintje meegeven door het haar bovenop je hoofd wat korter te (laten) knippen.

3. Ga voor lang haar met waves in de haarpunten. Hierdoor creëer volume onder je kaaklijn en verleg je het accent naar beneden.

Shag kapsel
Model Antonina Petkovic, ph. Mauro Pilotto

4. Speel met volume en beweging om de aandacht van je ronde kaaklijn af te leiden. Een shag kapsel bijvoorbeeld is perfect voor wat rondere gezichten. Met andere woorden: laagjes zijn jouw ding (en laten die nu eens een super kapseltrend voor 2023 zijn!). Nog actueler dan de shag is de butterfly cut, een kapsel met lagen, waarvan de kortste laag bij de kaaklijn begint. Richting de haarpunten is het haar dramatisch gelaagd geknipt. Dit verlegt het accent naar beneden en leidt af van de ronde vormen van je gezicht!

5. Heb je een rond gezicht, vermijd dan echter haarlengtes of volume op of rond de kaaklijn (zie 4).

Kapsels voor een rond gezicht
Kapsels voor een rond gezicht. Foto Charlotte Mesman

6. Een zijscheiding is jouw ding. Laat de volle kant deels over je gezicht lopen.
Je kunt ook een gelaagde zijlok laten knippen. Klik hier om meer over kapsels met zijlok te lezen.

Kapsels voor ronde gezichtsvormen
Deze kapsels maken je gezicht slanker. Foto Charlotte Mesman

7. Combineer een middenscheiding met een volumineuze hairstyling (een wavy lob kapsel bijvoorbeeld) waarbij je het haar aan weerszijden over je gezicht laat vallen.

Kapsels voor ronde gezichtsvormen
Kapseltips voor een rond gezicht. Deze kapsels maken je gezicht slanker. Foto Charlotte Mesman

8. Wil je een pony, ga dan voor curtain bangs. Deze gordijntjespony maakt een breed voorhoofd (karakteristiek voor een vol gezicht) smaller.

9. Vermijd steile, rechte pony’s want die werken in de breedte terwijl een ronde gezichtsvorm juist om kapsels in de lengte/hoogte vraagt.

10. Houd je pony wat langer (werk in de lengte). Vermijd baby bangs.

11. Ga voor strategisch geplaatste highlights die de aandacht van je kaaklijn afleiden maar bijvoorbeeld naar je ogen verleggen.

12. Verleg de aandacht naar je haar met opvallende haarkleuren: platinablond, pastels, rood (een super haartrend voor 2023!).

Klik hier voor haartrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE