Kapseltrends 2022. Kappers dicht? Dan moet je het van je haarstyling hebben

Nu de kappers dicht zijn, moeten we het dit Oudjaar helemaal van de haarstyling hebben. We zijn op onszelf aangewezen. 9x Haarstylingtips.

Kapseltrends 2022. 9x Haarstylingstips
Kapseltrends 2022. Kappers dicht? Dan moet je het van je haarstyling hebben

Geen nieuwe haarsnit, geen nieuwe haarkleur, geen kappershoofd. Dit Oudjaar zijn we op onszelf aangewezen. Om het nieuwe jaar ondanks alles met een feestcoupe te beginnen, moeten we zelf aan de slag. Je haarstyling is belangrijker dan ooit. We zetten de basisregels voor mooi gewassen en professioneel geföhnd haar volgens de allernieuwste haartrends 2022 voor je op een rijtje.

1. Gebruik een kwalitatief goede shampoo (liefst met een heerlijk parfum). Beperk je tot een minimum hoeveelheid en leng de shampoo met wat water aan. Breng de shampoo aan bij je slapen, bovenop je hoofd en achter in je nek en masseer je haar en hoofdhuid krachtig met je vingertoppen (niet met je nagels). Dit is belangrijk voor de bloedcirculatie van je hoofdhuid. (N.B. Bij de kapper in Azië kan deze fase wel een kwartier tot half uur in beslag nemen. Het zou hét geheim van lange, glanzende haren zijn.)

2. Spoel de shampoo goed uit en pamper je haar met een conditioner of haarmasker, liefst met hetzelfde parfum als je shampoo om het heerlijk te laten ruiken. Spoel het verzorgende product uit (tenzij anders op de verpakking aangegeven).

3. Sluit het uitspoelen af met koud water. Niet te doen in de winter? Buig je dan voorover zodat het koude water alleen over je haar maar niet over je lichaam stroomt.

4. Dep je haar lichtjes droog, breng over de lengte – maar niet bij de wortels – een haarolie of een antiklitproduct aan en draai het in een handdoek.

5. Pas als het meeste vocht eruit is, kam je je haar voorzichtig door. Nat haar breekt sneller en is kwetsbaarder dan droog haar.

6. Tijdens de eerste fase van het drogen beweeg je je föhn snel op en neer en heen en weer langs je haarlokken om het tot ongeveer 80% te drogen. In deze fase gooi je je haar ook voorover om de onderste lagen op dezelfde manier te drogen. Voor volume bij de haarwortels föhn je je haar in deze ondersteboven positie eerst luchtig naar de ene kant en vervolgens naar de andere kant.

7. Föhn je haar nu lok voor lok met behulp van een borstel. Voor glad haar gebruik je een platte, brede borstel, voor waves een ronde borstel. Stop niet te vroeg met föhnen. Juist in de laatste fase krijgt je haar glans. Heb je krullen, gebruik dan je vingers: kneed een verzorgend product in je haar.

8. Ben je niet handig in het stylen met föhn en borstel (het vergt enige handigheid, vooral ook omdat je jezelf in spiegelbeeld ziet), gebruik dan stylingtools. Voor glad haar gebruik je een steiltang. Je haar wordt hier ook mooi glanzend van. Voor zwoele waves kun je je lokken krullen met een krultang en vervolgens uitschudden. Je kunt ook rollers in je haar zetten en die met de föhn verwarmen. Wordt het niets, maak dan twee kleine vlechtjes aan weerszijden van je gezicht. Dat is een top haartrend voor 2022. Gemakkelijk maar vooral ook feestelijk.

9. Als laatste redmiddel zijn er altijd nog haaraccessoires zoals haarbanden en spelden. Ook die kunnen je kapsel luister bijzetten. Een allerlaatste noodstap is: een glad gelkapsel. Ondertussen ziet je haar er wel fris gewassen uit en ruik je heerlijk.

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE