Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapsels. 6 Opsteekkapsels voor een supercoole haar look

Kapsels. 6 Opsteekkapsels voor een supercoole haar look

De kapseltrends voor zomer 2016? Lange losse boho waves, gelaagde kapseltjes en buzz cuts (oh …

kapsel-langhaar-zomer-800x533
Een los opsteekkapsel met gouden haaraccessoires, Alberta Ferretti lente zomer 2016, ph. Charlotte Mesman

De kapseltrends voor zomer 2016? Lange losse boho waves, gelaagde kapseltjes en buzz cuts (oh yes, ook voor dames), maar opsteekkapseltjes blijven – gelukkig – ook hun charme houden.

Updo’s doen je gezicht mooi uitkomen, zijn heerlijk luchtig in de zomer (want eens zal het toch warm worden!) en stellen je in de gelegenheid om die shampoobeurt nog een dagje uit te stellen. Juist als je haar niet helemaal schoon is, laat het zich gemakkelijk opsteken.

Veel opsteekkapseltjes hebben deze zomer een romantische touch, maar er zitten ook pittigere updo’s tussen. Doe inspiratie op!

Romantisch opsteekkapsel met goudkleurige accessoires

kapsel-langhaar-zomer-04

Een los opsteekkapsel met gouden haaraccessoires, Alberta Ferretti lente zomer 2016, ph. Charlotte Mesman

Rol en vlecht je haar naar hartelust en zet de lokken achter op je hoofd met schuifspeldjes af. Versier je kapsel met goudkleurige accessoires en je hebt een supercool hoofd voor overdag maar zeker ook voor naar een party.

Klassieke paardenstaart

kapsel-langhaar-zomer-06

Een klassieke paardenstaart met zijscheiding, Cividini lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

Een klassieke paardenstaart staat altijd goed. Voor een geraffineerde look maak je een scherpe zijscheiding en trek je je haar mooi strak naar achteren. Draai een haarlok rond het elastiekje als finishing touch.

Het schuifspeldje

kapsel-langhaar-zomer-01
Een paardenstaart met zijscheiding en haarspeldje, Aquilano.Rimondi lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

Een schuifspeldje kan het verschil maken! Het geeft net even een andere beweging aan je haar. Maak een zijscheiding, breng je haar met ietwat volume naar de andere kant van je hoofd en zet het boven de wenkbrauwhoek met een schuifspeldje vast.

Pittig opsteekkapsel met rock/punk invloeden

kapsel-langhaar-zomer-03
Een pittig kapsel met punk rock invloeden, Max Mara lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

Vergeet de make-up maar kijk even naar dit kapsel. Supercool! En gemakkelijk na te doen. Verdeel je haar in drie secties (bovenop je hoofd en de zijkanten). Breng de zijkanten met gel strak naar achteren. Toupeer het haar bovenop je hoofd en maak een kuif. Zet de kuif achter op je hoofd vast. Laat de rest van je haar los op je rug vallen. Maak het een beetje greasy met gel.

Paardenstaart met bouffant

kapsel-langhaar-zomer-02
Een paardenstaart met ‘bouffon’, kroontje en lintje, lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

Je paardenstaart krijgt je een extra dimensie met een Brigitte Bardot-achtige bouffant boven op je hoofd. Toupeer de wortels, gebruik droogshampoo en haarlak en maak dan een paardenstaart. Voor een romantische touch verberg je het elastiekje onder een gekleurd lintje. Durf je het aan, ga dan voor een prinsessenkroontje, helemaal hot dit seizoen.

Lange vlecht

kapsel-langhaar-zomer-05
Lange vlecht met zijscheiding en speldje, Gucci lente zomer 2016

Shockeer met een lange (nep)vlecht in combinatie met een zijscheiding én een schuifspeldje. Dat schuifspeldje is toch echt wel een trend dit seizoen!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE