Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Hoe kies je de juiste crème voor jouw huid?

Hoe kies je de juiste crème voor jouw huid?

Bij het kiezen van een crème is het allereerst van belang om in kaart te …

gezichtscreme-kiezen-01
Gezichtscrème kiezen

Bij het kiezen van een crème is het allereerst van belang om in kaart te brengen wat voor type huid je hebt. Op basis van je huidtype ga je op zoek naar de juiste crème. De ingrediënten in die crème moeten weldadig voor jouw huid zijn en probleemgericht werken.

Wat voor huidtype heb je?

Heb je een vette huid, dan heb je baat bij een crème die de talgproductie reguleert en je huid niet al teveel ontvet. Heb je een droge huid, gebruik dan een hydraterende crème en scrub je huid één keer per week of, als dat teveel is, twee keer per maand. Een gevoelige huid heeft een crème nodig die bescherming biedt en de huid voedt. De gemengde huid heeft zowel een hydraterende als een voedende crème nodig. Het is in dit geval van belang om een goede balans te vinden tussen de behandeling van de vette T-zone met een overmatige talgproductie en de rest van het gezicht die vaak hydratatie nodig heeft.
Hoe lees je het etiket van een crème?

Tegenwoordig is er steeds meer controle op de (mogelijk) schadelijke ingrediënten in crèmes, met name op de aanwezigheid van parabenen, petroleumderivaten, verschillende conserveermiddelen, schadelijke tensioactieve stoffen (die zorgen voor schuimvorming), alcohol en dergelijke.

Verder is het belangrijk dat de weldadige ingrediënten in een crème in de juiste verhouding voorkomen. Weldadige ingrediënten die we in crèmes kunnen tegenkomen, zijn, behalve water, glycolzuren, glycerine, niacinamide (vitamine B3), vitamine C, A en E. Controleer of deze ingrediënten hoog op het ingrediëntenlijstje voorkomen (de ingrediënten van een product moeten in afnemende volgorde op het etiket worden vermeld).

Wat kun je nog meer voor je huid doen?

Het mag dan weldadig voor je huid zijn om een goede crème met waardevolle ingrediënten te gebruiken, tenminste net zo belangrijk als wat we smeren is: wat we eten, drinken en inademen.

Veel vrouwen beseffen niet dat de huid een heel belangrijk orgaan is dat als een filter voor het lichaam werkt. Deze barrière heeft niet alleen belang bij goede crèmes maar ook bij een uitgebalanceerd voedingspatroon, een gezonde levensstijl met voldoende lichaamsbeweging (goed bewegen is als detox voor de huid) en voldoende nachtrust. Al deze factoren dragen hun steentje bij aan een stralend mooie huid.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE