Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Zo bereid je je huid voor op de zon. 10 huidverzorgingstips

Zo bereid je je huid voor op de zon. 10 huidverzorgingstips

De zomer komt in zicht. Maar is jouw huid er klaar voor? Enige voorbereiding kan geen kwaad. Zo prep je je huid voor dat zonnetje.

Zo bereid je je huid voor op de zon. 10 huidverzorgingstips
Zo bereid je je huid voor op de zon. 10 huidverzorgingstips

De zomer komt eraan en dat betekent lange dagen in de buitenlucht, maar ook bijna constante blootstelling aan de zon. Natuurlijk weten we allemaal dat zon de huid kan beschadigen. Onbeschermde blootstelling aan de UV-straling kan vroegtijdige huidveroudering, verbranding en zelfs ernstigere huidproblemen veroorzaken. Maar ook zeezout en zeewater kunnen agressief zijn voor de huid waardoor deze droog, gerimpeld en geïrriteerd kan raken.

Minder bekend is dat je je huid op zon en zee kunt voorbereiden. Versterken en beschermen zijn hier de sleutelwoorden. Zo voorkom je zoveel mogelijk zonschade, houd je je huid ook langer mooi, krijg je een gelijkmatigere tintje, en een beter gehydrateerde en soepelere huid.

Zo bereid je je huid voor op de zon. 10 Huidverzorgingstips

Dit is wat je kunt doen om je huid gezond en beschermd te houden tijdens de zomermaanden:

  1. Hydrateren: drinken van water is belangrijk voor je gezondheid maar ook voor je huid. Zorg ervoor dat je elke dag genoeg water drinkt om je huid gehydrateerd en gezond te houden.
  2. Scrubben: door te scrubben verwijder je dode huidcellen en houd je de poriën schoon waardoor je huid gladder en zachter is. Je kunt een zachte (mechanische) scrub of een chemische exfoliant zoals Alpha Hydroxy Acids (AHA) of Beta Hydroxy Acids (BHA) gebruiken. Juist in de zomer is het belangrijk om te scrubben, omdat dode huidcellen dan meer dan anders de neiging hebben om aan het huidoppervlak te komen. Door deze te verwijderen, krijgt je huid meer glans, wordt je huid mooier bruin en kunnen vochtinbrengende crèmes en aftersuns hun werk beter doen.
  3. Gebruik altijd een zonnebrandcrème: zonnebrandcrème is essentieel om de huid te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Gebruik altijd een breed spectrum zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 en breng de crème elke twee uur opnieuw aan, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt.
  4. Voorkom stress zoveel mogelijk: stress kan een negatieve invloed hebben op de huid en bijdragen aan acne en andere huidproblemen. Probeer stress te beheren met technieken zoals meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen om je stressniveau onder controle te houden.
  5. Bezoek een dermatoloog: een bezoek aan de dermatoloog kan helpen om huidproblemen vroegtijdig te identificeren en te behandelen voordat ze ernstiger worden. Ook kan een dermatoloog je adviseren hoe je jouw huid zo lang mogelijk mooi kunt houden.
  6. Volg een gezond dieet: als we het over zonbescherming van de huid en voeding hebben denken we al snel aan worteltjes vanwege de bètacaroteen (terecht), maar alleen met wortels ben je er niet want je lichaam, en ook je huid, heeft belang bij een gezond en uitgebalanceerd (gevarieerd) voedingpatroon. Volg een dieet dat rijk is aan fruit en groenten, gezonde vetten en eiwitten. Voedingsmiddelen zoals zalm, avocado en noten zijn geweldig voor de huid. Hoe gezonder je huid, hoe beter die beschermd is.
  7. Neem vitamines en supplementen: soms kan het wel helpen om te integreren. Je huid heeft in het bijzonder baat bij vitamine C, vitamine E en – juist ja! – bètacaroteen.
  8. Gebruik vochtinbrengende crèmes: het is belangrijk om de huid gehydrateerd te houden, vooral tijdens de zomer wanneer de zon de huid gemakkelijk kan uitdrogen en irriteren. Kies een lichte, niet-vette vochtinbrengende crème die de poriën niet verstopt.
  9. Vermijd te hete douches: te hete douches kunnen de natuurlijke oliën van je huid verwijderen, uitdrogen en irriteren. Neem lauwe douches en baad niet te lang.
  10. Beperk alcohol en cafeïne: alcohol en cafeïne kunnen je huid uitdrogen, waardoor deze er dof en vermoeid gaat uitzien. Beperk het gebruik hiervan en drink veel water.

Zoals je ziet, is het vrij eenvoudig om je huid met deze huidverzorgingstips op de zon voor te bereiden, maar dat maakt het niet minder belangrijk of minder effectief. Onthoud verder dat je huid altijd en iedere dag, zon of niet, verzorging en bescherming nodig heeft. En blijf voorzichtig met zonnebaden. Overdrijf niet.

Klik hier voor huidverzorgingstips voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE