Haartrends 2016. Vijftig tinten… roze

roze-haarkleuren-2016-01
Pyper America voor de tweede keer met roze lokken tijdens de Fashion Week in Milaan.

Een van de top kleuren voor voorjaar en zomer 2016 is ‘Rose Quartz’, rozenkwarts. Het is een heerlijke kleur. ‘Als een serene zonsondergang, blozende wangen en ontluikende bloemen‘, schrijft de beroemde kleurengids Pantone.

Deze suggestieve kleur komt terug in de modecollecties maar ook in de haarkleuren. Roze haar is hotter dan ooit. Van de vrij uitgesproken haarpastels van de afgelopen seizoenen heeft roze het definitief gewonnen. Zacht en flatterend, met een gouden of zelfs roodachtige ondertoon. Of shocking ‘pink’ voor een vlammend effect.

Modellen en celebs blijven met rozetinten spelen. Zo is de Aziatische Fernanda Hin Lin Ly, muze van Louis Vuitton, al seizoenenlang roze. En Pyper America, het zusje van topmodel/adonis Lucky Blue is ook al twee seizoenen achter elkaar ‘pink’. Zelfs ons Nederlands topmodel Imaan Hammam gaf haar donkere krullen waar ze bekend om staat ter gelegenheid van het Coachella festival een poederachtige roze-lila gloed mee.

Roze is een oh zo gemakkelijke haarkleur. Deze pasteltint staat werkelijk iedereen goed, donker of blond, en ongeacht je leeftijd. Sterker nog, een roze gloed doet het fantastisch op een grijze haarkleur!

Vind je een total pink look een beetje teveel van het goede, ga dan voor enkele roze lokken. Of experimenteer met uitwasbare haarkleuren. Vooral de pastelkleurtjes in poedervorm zijn perfect. Je spoelt ze weg met je shampoo onder de douche.

Waar wacht je nog op? Dit is het moment om ermee te experimenteren.

roze-haarkleuren-2016-02
Uitwasbare roze haarkleur backstage bij de catwalk show van Giamba lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto
roze-haarkleuren-2016-03
Model Fernanda Hin Lin Ly is ook voor het winterseizoen 2016 2017 nog steeds… roze!

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE

10 Regels om gezond af te vallen

Vind jij dat er wel een paar kilootjes af mogen? Doe het dan gezond en houd het leuk voor jezelf. Wees niet te streng en heb je lichaam lief! 10 Regels om gezond af te vallen.

GESPONSORDE LINKS