Pastelkleurige haartinten. Vooral roze is trendy

Van alle pastel haarkleuren die we de afgelopen seizoenen hebben gezien, heeft roze met vlag en wimpel de 'hype-fase' overleefd. Roze haarkleuren are here to stay.

Roze haarkleuren

Klik hier voor alle foto's

De hype van de pastelkleurige haartinten is voorbij. Als een storm is de hype overgewaaid en net zoals bij een storm dat het geval is, is er ook van deze hype wat neergeslagen. Pastelkleuren voor je haar zijn geen eendagsvlieg meer, maar zijn officieel in het kleurenpalet van de kapper ingelijfd. Vooral roze is een keeper.

Tijdens de modeweken zagen we zowel op de catwalk als op de straat schitterende roze haartinten. Bij Louis Vuitton stal het Aziatische model Fernanda Ly met haar hypermoderne roze lange lokken de show.

Het model kleurt haar haar sinds haar vijftiende en dat doet ze zelf. Na lange omzwervingen en vele shocking haarkleuren is ze uiteindelijk op zachtroze uitgekomen. Ze zou hiervoor Manic Panic's Cotton Candy Pink gebruiken, een haarverf die eerst heel fel is maar dan langzaam lichter wordt. Overigens pakt zo'n haarverfje op elke ondergrond natuurlijk weer anders uit, dus wees op je hoede.

Ook de Italiaanse ontwerper Giambattista Valli speelde voor de catwalk show van zijn jonge lijn Giamba met pastel haarkleuren. Een paar modellen kregen roze of geelgroene strepen in het haar die werden gecombineerd met dezelfde kleur oogschaduw. Hiervoor gebruikten de hairstylisten gekleurde haarpoeder, een veel veiligere en ook lievere manier om je haar een roze tint te geven of om er roze kamstrepen doorheen te doen.

Pastelkleurige haarkleurtjes in poedervorm zijn tegenwoordig overal te krijgen. Ze zijn perfect voor een avondje uit (of ook gewoon voor overdag, waarom niet?) en je wast ze zo weer uit.

Ondanks het bestaan van deze magische haarpoedertjes zijn er behalve topmodellen ook fashionista's die voor een blijvende roze kleur kiezen. Vooral op blond en grijs haar, dus een lichte ondergrond, is dit een minder drastische ingreep dan je denkt, want pastels wassen vrij snel ook weer uit. Op donker haar wordt het wat moeilijker omdat je voor een echt mooi resultaat eerst zou moeten ontkleuren. Voordat je je daaraan waagt, kun je misschien beter eerst even experimenteren met haarpoedertjes.

Bekijk de fotogalerie maar eens en doe ideeën op.

FOTO 1/9. KLIK OP DE FOTO OM VERDER TE GAAN

Roze haarkleuren

Klik hier voor alle foto's

Laat je blonde lokken eens eindigen met roze punten. Zo mooi voor de herfst en winter. Ph. Charlotte Mesman

Klik hier om naar de volgende foto te gaan

GESPONSORDE LINKS