Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapseltrends 2016: vlechten en finger waves

Kapseltrends 2016: vlechten en finger waves

Er zijn kapsel trends die steevast op de catwalks van de Fashion Weeks terugkeren. Op …

vlechtkapsel-winter-2016-2017-03
Finger waves en vlechten bij I’m Isola Marras herfst winter 2016 2017, hair: Angelo Rosa Uliana en het Toni&Guy Italia team

Er zijn kapsel trends die steevast op de catwalks van de Fashion Weeks terugkeren. Op de catwalk van I’m Isola Marras in Milaan zagen we zelfs twee trends gevangen in één enkel kapsel: vlechten en jaren ’20/’30 finger waves.

Over de ontwerper en zijn romantische inspiratiebron

De Italiaanse ontwerper Antonio Marras is een onverbeterlijke romanticus. Voor de jonge lijn I’m Isola Marras liet hij zich inspireren door de Russische Lilija Brik, muze van de kunstenaar Vladimir Majakovskij tijdens de Russische revolutie van de jaren ’20 en ’30. En daarmee hebben we al een heleboel romantiek te pakken :-)

Over vlechten en finger waves

Het was hair stylist Angelo Rosa Uliana die samen met het team van Toni&Guy Italia het kapsel idee, geïnspireerd door de finger waves van Lilija, verder uitwerkte. Wij volgden Rosa Uliana backstage en keken hem letterlijk op de vingers.

Voor dit kapsel combineerde hij een lange vlecht met jaren ’20/30 finger waves. ‘De finger waves hoeven niet perfect te zijn‘, vertelde Rosa Uliana. ‘Lilija droeg ze elke dag, vaak met een sjaal, en soms zakten de waves een beetje uit.

vlechtkapsel-winter-2016-2017-01
Dit kapsel met finger waves is geïnspireerd door de Russische muze Lilija Brik, ph. Mauro Pilotto

Zo ga je te werk

Het geheim om zelf thuis finger waves te maken: hoe minder haar je gebruikt, hoe gemakkelijker‘ – Angelo Rosa Uliana, Toni&Guy Italia

Dit kapsel is geschikt voor zowel lang als kort haar. Vind je de lange vlecht leuk, dan kun je ook een haarstuk gebruiken. De aanzet verberg je immers moeiteloos onder het sjaaltje. Is je haar kort, ga dan alleen voor de finger waves. Die zijn op zich al spectaculair genoeg.

vlechtkapsel-winter-2016-2017-05
Finger waves. De speldjes mag je inhouden :-)
  • Geef je haar volume met mousse en foam (hier: label.m Volume Mousse en label.m Volume Foam).
  • Trek een zijscheiding in je haar. Breng je haar losjes naar achteren. Daar ga je straks een vlecht van maken.
  • Maak nu aan beide kanten van de scheiding de finger waves (niet anders dan een jaren ’20 slag, zie de foto’s). Op zich is dit niet zo gemakkelijk maar Rosa Uliana heeft een tip voor thuis: het geheim om gemakkelijk finger waves te maken, is om niet al je haar te gebruiken, maar alleen een kleine sectie. Hoe minder haar je gebruikt, hoe gemakkelijker.
  • Zet de waves met schuifspeldjes vast en spray er haarlak over om ze te fixeren.
  • Maak nu de vlecht. Rosa Uliana verwerkte de sjaaltjes die de modellen op hun hoofd droegen in de vlecht zelf, maar wordt dat te ingewikkeld, dan kun je dit deel overslaan.
    Kies je voor het sjaaltje, drapeer het dan losjes over je hoofd zodat de finger waves nog te zien zijn, knoop het sjaaltje vervolgens rond de aanzet van de vlecht en klem het dan vast tussen het elastiekje dat je vlecht bij de haarpunten bijeenhoudt.

BACKSTAGE GEHEIM: De meeste hair stylisten gebruiken geen haarelastiekjes maar touwtjes met weinig rek die ze heel strak om de staarten of vlechten binden en dan vastknopen. De uiteinden van de touwtjes worden ten slotte afgeknipt. Zo’n touwtje werkt preciezer dan een elastiekje (maar je hebt er wel twee paar handen voor nodig!).

vlechtkapsel-winter-2016-2017-02
De lange vlecht wordt bijeengehouden door een strak geknoopt touwtje

Tot slot de video voor een beter beeld (de video is in het Italiaans maar met de aanwijzingen hierboven moet je er wel uitkomen).

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE