Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Anti-aging | 5x Anti-aging tips voor jongere wenkbrauwen

5x Anti-aging tips voor jongere wenkbrauwen

Met het verstrijken van de jaren worden ook onze wenkbrauwen ouder. 5x Anti-agingtips om je wenkies jong te houden.

Wenkbrauwtrends
5x Anti-aging tips voor jongere wenkbrauwen

De wenkbrauwtrends voor 2022 laten – net zoals de vorige jaren – over het algemeen natuurlijke en liefst volle wenkbrauwen zien. Van de voorspelde terugkeer van dunne wenkbrauwen (dankzij de invloeden van de jaren ’90) is nog niet veel te zien.

Vol en natuurlijk blijft de trend, en dat is ergens wel logisch omdat we deze eigenschappen associëren met jonge wenkbrauwen.

Maar wat als je in het verleden – onder de invloed van de wenkbrauwtrends van toen – je wenkbrauwen zodanig hebt geepileerd dat ze dun zijn gebleven? Of wat als je wenkies met het verstrijken van de jaren dunner, minder vol en lichter van kleur, misschien wel grijs, zijn geworden? We hebben vijf anti-agingtips voor je.

Wenkbrauwtrends. 5 Anti-agingtips voor als je wenkbrauwen ouder worden
Wenkbrauwtrends. 5 Anti-agingtips voor als je wenkbrauwen ouder worden. Foto: Charlotte Mesman

1. Stop met epileren! Raak die wenkbrauwen tenminste een paar maanden of misschien wel meer niet aan. Kijk wat er gebeurt, misschien groeit er toch onverwachts nog iets terug. Maar heb geduld, geef die haartjes de tijd.

2. Pamper je wenkbrauwen met castorolie. Castorolie (wonderolie) is ideaal zowel voor je wenkbrauwen als voor je haar. Breng elke avond met een schoon wenkbrauwborsteltje castorolie op je wenkbrauwen aan.

3. Stel je make-uproutine bij. Experimenteer met de allernieuwste opmaaktechnieken. Poeder geeft je wenkies meer volume, haarfijne precisie-wenkbrauwpennetjes stellen je in de gelegenheid om ontbrekende haartjes bij te tekenen, en last but not least: gekleurde wenkbrauwgel/gekleurde wenkbrauwmascara geeft wit of grijs geworden haartjes weer kleur waardoor je wenkbrauwen er direct voller uitzien.

Wenkbrauwtrends. 5 Anti-agingtips voor als je wenkbrauwen ouder worden
Wenkbrauwtrends. 5 Anti-agingtips voor als je wenkbrauwen ouder worden. Foto: Charlotte Mesman

Gekleurde wenkbrauwgel/gekleurde wenkbrauwmascara geeft witte of grijze haartjes weer kleur waardoor je wenkbrauwen er direct voller uitzien.

4. Leer om je wenkbrauwen zelf te verven. Het is zo moeilijk niet. Het voordeel: al die wit of grijs geworden haartjes zijn weer goed zichtbaar én je wenkbrauwen krijgen dankzij het verfje meer volume!

Wenkbrauwenverf geeft je wenkbrauwhaartjes meer volume waardoor ze voller lijken.

5. Als je ouder wordt, verliezen je wenkbrauwhaartjes niet alleen kleur en krijgen ze een andere textuur, maar ze gaan ook anders groeien. De haartjes kunnen opeens lang en weerbarstig worden. In dat geval kun je ze voorzichtig bijknippen. Borstel ze omhoog en knip uitstekende haartjes en stukje terug. Doet hetzelfde aan de onderkant van je wenkbrauwen, maar pas op dat je niet teveel weghaalt want dan verlies je volume. Willen de haartjes niet op hun plaats blijven, spuit dan wat haarlak op je wenkbrauwborsteltje (nooit direct op je wenkbrauwen!) en haal het over je wenkbrauwen om de haartjes te fixeren.

En dan nog een laatste tip uit eigen ervaring. De afgelopen maanden heb ik dagelijks een AHA gel gebruikt om mijn huid te boosten waarbij ik in mijn enthousiasme ook gewoon mijn wenkbrauwen bij het aanbrengen meenam. Nu heb ik de indruk dat het glycolzuur in deze gel mijn wenkbrauwen aanmerkelijk lichter van kleur heeft gemaakt waardoor ze minder goed zichtbaar zijn. Ik weet natuurlijk niet zeker of het aan het zuur te wijten is, maar voorzichtigheid is geboden.

Charlotte Mesman voor TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE