MEER OP TRENDYSTYLE

home | lifestyle | trends | Pastels met felle kleuraccenten

Pastels met fuchsia en oranje accenten, 'opgelapte' stoelen en keukenkastjes, britse en oosterse invloeden, atmosfeer 'alla barbie'… dat is het appartement van paola busico, ontwerpster van onemore, een Italiaanse tassenlijn. Trendystyle bezocht paola's appartement in het hartje van Milaan en paola vertelt.

Lila en groengeverfde muren, rode en lila gordijnen, een fuchsia bank… een nogal gewaagde kleurencombinatie. Waar komt het idee vandaan? Ik houd erg van de britse inrichting, kleurig en licht. Ik heb een paar maanden in Londen gewoond en ben toen design winkel in- en uitgegaan. Ik heb de inrichting en sfeer van de Engels huizen goed in me opgenomen. De Engelsen zijn erg goed in het combineren en mixen van kleuren. In Londen heb ik de basis gelegd voor mijn eigen huis. Maar het idee heeft zich geconcretiseerd dankzij een pastelkleurig hemdje dat ik ergens vond. Mijn huis heeft de kleuren van dat hemdje. Foto's: de keuken-woonkamer in zachtgroene en lila tinten; een zitkussen op de grond, het lievelingsplekje van paola.

 

op dit moment zijn kleuren helemaal 'in'. Wat doe je als kleuren 'geen-kleuren' zoals zwart en wit weer terugkomen (zoals voor deze winter voor de mode)? Je huis is iets heel persoonlijks. Je moet je er prettig in voelen. Het is een afspiegeling van je persoonlijkheid. Ik zou mij bijvoorbeeld kleden zoals ik mijn huis heb ingericht… zolang ik mij goed voel te midden van alle kleurtjes, houd ik mijn huis zo. En als ik geen zin in kleuren meer heb, dan verander ik het. De basis is goed. Ik hoef alleen maar accessoires zoals kussens, lakens en gordijnen te veranderen en de muren een ander kleurtje te geven.

  wat zijn je inspiratiebronnen? Reizen, boeken, tijdschriften, de jaren '50… met name mijn reis naar indië was belangrijk. Ik heb daar enorm veel foto's gemaakt van alle dingen die ik zag. Ik werd met name getroffen door de intensiteit van de kleuren… fuchsia, oranje. De Indiase vrouwen kiezen de zonnigste kleuren voor hun sahri. Het rode gordijn in mijn slaapkamer is een lap stof die gewoonlijk voor het maken van sahri's wordt gebruikt. Verder word ik geïnspireerd door Engelse en franse tijdschriften als elle decoration, the world of interiors, marie claire maison. Foto: de slaapkamer, op het bed ligt een kanten sprei met fuchsia lovertjes.

de inrichting van je appartement, het ontwerp van je tassenlijn onemore… beïnvloeden zij elkaar wederzijds? Laten we zeggen dat de 'rode lijn' het gebruik van kleuren is. Ik ben dol op kleuren, zij zijn fundamenteel voor mij. Ik kies zonder moeite kleurencombinaties. Ik durf wel te zeggen dat dat mijn sterke punt is. Vormen komen bij mij op de tweede plaats.

Verklap ons je design adressen. Designers guild, king road, Londen, de trendsetter van het moment. Mrs guild is oorspronkelijk designer van stoffen, maar heeft nu haar hele lijn voor het huis. Een paar jaar geleden gebruikte ze felle kleuren, maar dit jaar is de collectie meer pastel. Het is een stijl waarin ik mezelf vind. Maar laten we ook ikea niet vergeten, met name voor de accessoires. En verder ben ik dol op antiekmarktjes…

hoe koop je voor het huis? Als ik iets koop, dan weet ik al precies waar ik het in huis zal zetten. Veel dingen die je hier ziet, heb ik in het buitenland gekocht. De fotolijstjes in bont komen uit Londen, de terracotta vaas uit marokko, het lampje met schelpenkapje uit Parijs.

maar mijn ware passie zijn tweedehands meubelen. Ik vind het heerlijk ze nieuw leven in te blazen. De stoelen in de keuken heb ik een tientje betaald. Ik heb ze geschilderd en de zitting laten bekleden met aparte stoffen zoals bijvoorbeeld een tijgerprint. De keukentafel heb ik gekocht van iemand die op het blad piepkleine, turkooiskleurige badkamertegeltjes had geplakt. Ik vond het een leuk idee, en heb het hout zachtgeel geverfd. Het is nu een echte 'eyecatcher'.

De keuken is een ander verhaal. Ik had ergens oude houten keukenkastjes gezien. Ik wilde alleen de bovenkastjes, de rest van de keuken interesseerde me niet. Toen ik vroeg of ik de kastjes afzonderlijk kon kopen, werd mij gezegd dat ik er dan wel twintig gulden voor moest betalen. Ik was verbaasd over de lage prijs. Toen de goede man de uitdrukking op mijn gezicht zag, zei hij snel: 'goed dan, vijftien gulden, maar lager ga ik niet'. Ik heb de deurtjes eruit gehaald en er glas ingezet en verder alles lila geverfd. De kastjes vormen een vrolijk contrast met het groen van de muur.

foto's van boven naar beneden: het nachtkastje bestaat uit ouderwetse koffers van paola's oma; de badkamer met zachtlila gordijnen; het 'tafeltje' in de hal bestaat uit een voetenbankje en drie felgekleurde kussens.

 

Een nieuw huis om in te richten. Waar zou jij beginnen? In mijn huis ben ik begonnen met de vloer. Er lag oud hout, niet echt mooi. Ik heb het een wit laagje verf gegeven. De houtstructuur is nog zichtbaar en het wit maakt alles heel licht en vrolijk. Daarna heb ik de muren geverfd en de grote fuchsia bank gekocht. De rest is met de tijd gekomen. Ik zou zeggen dat je het beste kunt beginnen met de grote dingen, de basis.

Een advies? Koop niet alles in een keer. Je riskeert dan dat je thuiskomt met dingen waar je niet blij mee bent. Je moet een huis leren kennen, je moet erin leven voordat je het kunt inrichten. In de tussentijd bedenk je wat je ermee wilt. Toen ik in dit huis kwam, was het afschuwelijk triest en iedereen vroeg me wat ik er in hemels-naam mee ging doen. Maar ik heb veel fantasie en zag het al helemaal voor me. En in de loop van de tijd heb ik het - rustig aan - ingericht. Ik ben er erg blij mee. Ik voel me er thuis, ik ben er gelukkig.

wil je meer weten over de tassenlijn 'onemore',
Klik dan hier: http://users.iol.it/marmar/onemore/


MEER OP TRENDYSTYLE

Op ADVERSUS
Cover model Penthesilea
op ADVERSUS. Must see!

Kapsels
Paardenstaart
Kapsel trend: zijlok en piekerige paardenstaart

Draag jij je haar 's zomers vaak in een paardenstaart? Geef er dan een actuele draai aan door met volume en piekerige accentjes te spelen. [Mode trends]

Modetrends
Gladiator sandalen

Gladiator sandalen. Zo draag je ze! 10 Tips

Gladiator sandalen zijn een must-have voor zomer 2015. Ze zijn er in alle mogelijke uitvoeringen. Maar welk model... [Mode accessoires]


Horoscoop van de maand
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter

Kapsels
Lob kapsels

Zeven lob kapsels, zeven looks

Je kunt je moderne lobje supersteil dragen met een scheiding in het... [Kapsels]

UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.