Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Afvallen | Afvallen is zo moeilijk nog niet

Afvallen is zo moeilijk nog niet

Afvallen is zo moeilijk nog niet. Je moet alleen maar even weten hoe je het moet doen. En je moet het op een verstandige manier aanpakken. Met respect voor je lichaam. En met regelmaat.

door TRENDYSTYLEOvergewicht is niet alleen niet bevorderlijk voor je uiterlijk, maar het vergroot ook het risico op gezondheidsklachten, misschien niet nu maar dan wel in de toekomst.

We hebben enkele praktische leef- en voedingsadviezen voor je. Ze zullen je helpen om de motivatie hoog te houden en om je te ontdoen van die kilo's (of in ieder geval een deel daarvan) teveel.

Verrijk je dieet met vezelrijke voedingsmiddelen.

Ten eerste omdat een vezelrijk voedingspatroon gezond is. Maar ook omdat ze je eerder een 'vol' gevoel geven (je eet minder) en ze de stoelgang verbeteren (ook heel belangrijk, toch?). Probeer goed te kauwen, een 'mechanisme' waardoor het gevoel van verzadiging als het ware wordt geactiveerd.

Weeg jezelf regelmatig.

Volgens sommige wetenschappers, helpt jezelf regelmatig wegen niet alleen om je gewicht onder controle te houden (logisch) maar ook om te begrijpen welke gedragingen aan tafel verkeerd zijn en welke voedingsmiddelen je voedingspatroon verstoren. Weeg jezelf zonder stress, zonder obsessief te worden, maar vooral met het doel om je lichaam beter te leren kennen. Bekijk wel alleen de grote lijnen en houd in gedachten dat er factoren zijn die voor een gewichtstoename kunnen zorgen die niet op een toename van lichaamsvet duidt. Zo kan je gewicht als je na een tijdje weer begint te sporten toenemen omdat de spiermassa toeneemt (en spier weegt zwaarder dan vet).

Niet snoepen.

Iedereen heeft zijn of haar eigen 'troost-food'. Die reep chocolade na het avondeten, het zakje chips voor de buis, de sneaker op het station. Schrap deze gewoontes uit je eetpatroon. In het begin is het even wennen, maar echt, maar als je resultaat gaat zien (en dat zul je!) dan kun je wel zonder.

Drink veel water.

Ten eerste omdat je lichaam voldoende water nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Maar ook omdat water drinken helpt om je metabolisme (stofwisseling) hoog te houden. We hebben ons altijd afgevraagd waarom water drinken invloed heeft op je verbranding. Misschien hebben we nu het antwoord ontdekt. Volgens sommige wetenschappers verhoogt regelmatig water drinken de verbranding van calorieën omdat je lichaam energie nodig heeft om het water te verwerken. Zo wordt bijvoorbeeld energie aangewend om het water op lichaamstemperatuur te brengen. En omdat water geen calorieën bevat... Moet het lichaam voor de 'verwerking' van het water de energie elders vandaan halen.

Omdat (heel) veel water drinken op den duur een tekort aan mineralen kan veroorzaken, kan het aan te raden zijn om - zeker na het sporten - extra mineralen tot je te nemen (bijvoorbeeld in de vorm van een vitaminen- en mineralenpreparaat).

Probeer een actief en geen zittend leven te leiden.

Natuurlijk kun je er niet veel aan veranderen als je op kantoor werkt of de hele dag op school op een stoel moet zitten, maar is het echt nodig om in je vrije tijd uren voor de televisie of computer door te brengen? Ga liever wandelen of breng een bezoekje aan de sportschool...

Wees gemotiveerd.

Houd de motivatie hoog en houd de doelen die je wilt bereiken duidelijk voor ogen. Deze positieve houding zal je helpen op die 'ontroostbare' momenten waarop je zin krijgt om je - met overgave én met schuldgevoelens - te buiten wilt gaan aan een flink stuk slagroomtaart.

Probeer het maar eens :-)

Meer afslanktips op trendystyle
10 redenen om af te vallen
Weg met die kilo's teveel. 10 tips
12 afslanktrucjes
Gezond afvallen: 5 vragen en antwoorden
10 regels om gezond af te vallen
Afvallen zonder dieet
Afvallen is zo moeilijk nog niet
Een strak lijf begint met boodschappen doen
13 afslanktips
10 slanke en gezonde tafelmanieren
Op dieet en (toch) uit eten


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!