Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Zijn jouw voeten klaar om bloot te gaan?

Zijn jouw voeten klaar om bloot te gaan?

Ben jij je voeten al aan het klaarmaken voor het warme seizoen? Na de lange …

voeten-zomer-800
Zijn jouw voeten klaar om bloot te gaan?

Ben jij je voeten al aan het klaarmaken voor het warme seizoen? Na de lange winter mogen ze best wat extra aandacht krijgen. Een bezoek aan de pedicure/schoonheidsspecialiste is natuurlijk altijd een traktatie, maar ook thuis kun je het nodige doen om je onderdanen weer toonbaar te maken.

Stappen voor een DIY routine pedicure

Volg de volgende stappen om je voeten weer toonbaar te maken:

1. De eerste stap is een voetenbadje. Ga voor lauwwarm water. Je kunt er wat milde zeep aan toevoegen voor extra schone voeten. Wil je het natuurlijk houden, voeg dan twee eetlepels zout aan het water toe. Een paar druppels essentiële oliën zijn een extra verwennerij. Laat je voeten ongeveer 15 tot 20 minuten in het water weken.

2. Droog je voeten af en duw nu direct – heel voorzichtig – de nagelriemen terug met een houten bokkenpootje. Het is beter om de nagelriemen niet te knippen.

3. Knip de teennagels met een besliste beweging vrij kort en recht af. Gebruik hiervoor een nagelclip. Je kunt de nagels nog wat bijvijlen om ze, vooral aan de zijkanten, een wat rondere vorm te geven.

4. Velletjes rond de nagels kun je voorzichtig met een nageltangetje voor velletjes verwijderen. Dit moet je echter heel voorzichtig doen. Neem de velletjes tussen het tangetje. In plaats van direct te knippen, trek je er even lichtjes aan. Doet het geen pijn, dan pas mag je knippen. Het is nooit de bedoeling dat je het pijn doet of het bloedt. Dan doe je het verkeerd (en kun je het beter aan de schoonheidsspecialiste overlaten).

4. Gebruik een voetvijl of puimsteen om eelt te verwijderen. Concentreer je daarbij op de bal van je voet en je hielen. Verwijder de dode huidcellen met wrijvende op- en neerbewegingen. Stop zodra je pijn voelt (eigenlijk ben je dan al te ver gegaan).

5. Spoel je voeten af, droog ze goed af en verwen ze met een afsluitende massage met een verfrissende voetenlotion. Tot slot breng je een olie op de nagelriemen aan.

6. Herhaal deze routinestappen regelmatig (afhankelijk van je voeten één keer per week of eens in de twee weken). Je zult zien dat als je je voeten eenmaal regelmatig verzorgt, het steeds gemakkelijker wordt om ze mooi en glad te houden.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE