Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Trend talk met top hair styliste Floor Kleyne. Over rainbow hair

Trend talk met top hair styliste Floor Kleyne. Over rainbow hair

Top hair styliste Floor Kleyne beleeft de haartrends iedere dag en je mag gerust stellen …

Haarkleurentrends zomer 2016
Rainbow haarkleuren. Interview met top hair styliste Floor Kleyne

Top hair styliste Floor Kleyne beleeft de haartrends iedere dag en je mag gerust stellen dat zijzelf, met alle editorials en shoots die ze doet, er een steentje aan bijdraagt.

Floor vertelde ons al over de mood die op dit moment in de modewereld heerst. Kort gezegd, is het motto voor zomer 2016: doe lekker waar je zelf zin in hebt, speel met eclectische combinaties à la Gucci en maak, als je durft, een statement!

Dat kan je doen met een buzz cut (een rattenkopje), maar ben je teveel gehecht aan je lange haar – het haar van Floor zelf bijvoorbeeld reikt tot aan haar billen! – dan kun je bijvoorbeeld ook een statement maken met kleur.

Rainbow hair. Go crazy met kleur!

EMBRACE ATTITUDE! Maak een statement. Het is er dé zomer voor‘, meent Floor. ‘Rainbow hair is daar ideaal voor. Het gaat hier om alle kleuren die NIET natuurlijk zijn. Dat kunnen pastels zijn of extreem felle kleuren, of ook een combinatie van je natuurlijke haarkleur met een aparte kleur. Het is gewoon: go crazy met kleur. We zien deze trend al seizoenen lang en we zijn er nog niet klaar mee.’

Haarkleurentrends zomer 2016
Rainbow haarkleuren. Interview met top hair styliste Floor Kleyne

Het is een trend bij uitstek om helemaal jezelf te zijn (want daar gaat het dit seizoen om), omdat je er unieke eigenschappen of karakteristieken van je uiterlijk mee kunt accentueren. Stel dat je een feature in je gezicht hebt waar je heel trots op bent, dan zou je zo’n pop of colour daar kunnen plaatsen waardoor het kenmerk nog meer in het oog springt.

Een mooie nek, elfenoortjes? Accentueer die unieke features met een pop of colour! – Floor Kleyne

‘Als je bijvoorbeeld een mooie slanke nek hebt, dan is een bobje met een verborgen en onverwacht felle kleur in de nek supercool. Op het moment dat je haar omhoog gaat, komt de nadruk op de nek te liggen. Of als je hele mooie elfenoortjes hebt – ik heb een ding met oren! – dan vind ik het heel cool om juist bij de oorpartij een licht gedeelte te maken waardoor daar de nadruk op komt te liggen. Je kunt ook een statement met een pony maken door het onderste randje een andere kleur te geven.’

Het moet niet al te obvious zijn, eerder mysterieus. De kleur moet een beetje verborgen zijn. Je ziet ‘m pas als je met je hand door je haar gaat of de wind ermee speelt ermee. Je zou ook een soort geheime kleur in je haar kunnen doen door de kleur niet in de onderste laag te laten zetten, maar er tussenin. Dan is het effect helemaal subtiel.

Ondefinieerbare blondkleuren. Lavendel, zalm, okergeel

Haarkleurentrends zomer 2016
Rainbow haarkleuren. Interview met top hair styliste Floor Kleyne

Als je nu echt een trend setter bent, dan zou je aan je hair stylist kunnen vragen om met mengkleuren te werken. Ik werk bijvoorbeeld met Sassoon, een kleurmerk dat behalve een paar standaardtubes ook een heleboel tubetjes met hele felle kleuren als cyclaam en geel in het assortiment heeft. Dat klinkt heel heftig, maar als je die tinten mengt met blond, dan krijg je ondefinieerbare blondkleuren. Lavendel, zalmtinten, okergele tinten… Echt heel mooi. als je durft. Zo kun je voor iedereen iets anders, iets unieks maken. Het is allemaal heel custom made en dat past bij de ‘wees uniek’-trend van dit moment.

Als je voor zo’n kleur gaat, moet je wel naar een goede salon gaan, ook omdat de houdbaarheid van dit soort kleuren heel slecht is. Deze mengkleuren zijn niet dominant en daardoor kan je haar de kleur slecht vasthouden. Je hebt echt een hair stylist nodig die ‘m goed zet en je haar daarbij zo min mogelijk beschadigt (ook omdat bij beschadigd haar de haarschubben meer openstaan waardoor je de kleur sneller uitwast). Je zou ook voor kleuren kunnen gaan waarbij het juist leuk is dat je ze eruit wast. Zo’n lavendeltint blijft ook na verloop van tijd interessant. Zo’n mooi vervagende kleur is bovendien heel handig met het oog op de zomerperiode.

Ik vind rainbow hair alleen sterk als je coupe simpel is – Floor Kleyne

Overigens zou ik, als je een statement met een kleur maakt, niet ook voor een statement coupe gaan. Ik vind rainbow hair alleen sterk als je coupe simpel is. Als je bijvoorbeeld allemaal laagjes hebt en dan ook nog eens een rainbow kleur, dan wordt het zo’n kappershoofd. Een statement is een statement omdat het er één is. Dus ga voor of een sterke kleur of een sterke coupe.

Met dank aan Floor Kleyne, Instagram: @floorkleyne. Floor Kleyne wordt vertegenwoordigd door Angelique Hoorn Management.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE