Trendystyle.net | Fashion trends | Trend: septum piercings. 5 Dingen die je moet weten

Trend: septum piercings. 5 Dingen die je moet weten

Met piercings kan het twee kanten op. Of je vindt ze fantastisch, of je vindt ze …

Septum piercing
Trend: de septum piercing

Met piercings kan het twee kanten op. Of je vindt ze fantastisch, of je vindt ze afschuwelijk. In ieder geval vinden celebs en fashionista’s de SEPTUM piercing op dit moment fantastisch (maar dat kan morgen weer anders zijn).

Septum piercings zijn piercings die het neustussenschot doorboren (het klassieke ringetje door je neusvleugel links of rechts is dus géén septum piercing). Een septum piercing vormt hiermee zo ongeveer het meest centrale punt in je gezicht. Met andere woorden, om een septum piercing kun je niet heen!

En toch – of juist daarom! – is deze uitgesproken piercing op dit moment helemaal hot. Rihanna, Lady Gaga, Zoë Kravitz, Jessica Biel, FKA Twigs, Madonna en dochter Lourdes Leon zijn onlangs met een septum piercing – echt of fake – gespot.

Ook op de fashion catwalks zien we deze trend steeds vaker terugkomen, iets wat een paar jaar geleden ongeveer onmogelijk zou zijn geweest. Geen ontwerper zou er toen over gedacht hebben om modellen met een septum piercing de runway op te sturen. Omgekeerd zou ook geen fashion model het gewaagd hebben om haar image met een septum piercing, zo midden in het gezicht, op het spel te zetten.

Trend: de septum piercing
Trend: de septum piercing. Met zo’n klassiek gezicht kan een septum piercing een toegevoegde waarde zijn

Maar dat is nu wel anders. Een paar seizoenen geleden begonnen we de eerste fashion modellen met septum piercings op de catwalks te zien. De fashion modellen Melina Gesto en Roxy Kiscinska bijvoorbeeld liepen najaar 2014 beiden met een omgekeerd septumringetje shows als die van Chanel en Givenchy. Maar ze vormden toen nog echt uitzonderingen.

Pas dit seizoen is de septum piercing helemaal doorgebroken. Op de catwalks voor lente zomer 2016 zagen we meerdere modellen met doorboorde neusschotjes en ook het modepubliek pikte de trend op.

TIJD OM ER EVEN BIJ STIL TE STAAN. 5 DINGEN DIE JE OVER SEPTUM PIERCINGS MOET WETEN:

1. Septum ringetjes met exotische bewerkingen en kristalletjes zijn de grote favoriet.

De meest populaire septum piercing van het moment wordt wel de ‘Tibetan’ genoemd. Het is een ringetje met exotische versiersels en soms ook met kleine kristalletjes en hangertjes. De ringetjes – vaak met klikker sluiting – lopen uiteen van klein tot vrij groot.

2. Stem de grootte van je septum piercing op je gezicht af.

Hoe groter de afstand tussen je neus en bovenlip, hoe groter de ring die je je kunt veroorloven (als je dat zou willen). Een klein ringetje is in alle gevallen goed.

3. Septum piercings laten geen zichtbare littekens achter.

Het voordeel van een septum piercing boven verschillende andere piercings is dat het gaatje in het neusschot vrij moeilijk te zien is. Word je je piercing zat, dan houd je er geen zichtbaar ontsierend litteken aan over (ook al droeg je het sieraad midden in je gezicht).

4. Septum piercings staan ieder type goed.

Of je nu een klassiek of een rebels type bent, septum piercings doen het goed bij iedere stijl. Bij een bon ton outfit vormen ze een intrigerend contrast en een stoere outfit wordt er nog stoerder op!

5. Geen zin in een ‘gat’, maar wel zin in een neusringetje? Fake it!

De septum piercing is gemakkelijk te faken met een ‘clip on’. Vergelijk het met clips voor je oren. Op deze manier kun je op jouw tijd met de trend meedoen, zonder dat er naalden of andere enge dingen aan te pas hoeven te komen.

En nu je dit weet, kun je met een gerust hart onze fotogalerie bekijken :-)

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE