Jaren jonger zonder pigmentvlekken. 5 Tips

Pigmentvlekken
Jaren jonger zonder pigmentvlekken. 5 Tips

Pigmentvlekken zijn lelijke verraders van je leeftijd. Ze kunnen er zelfs een aantal jaartjes bij optellen. Alle reden dus om dit soort vlekken te voorkomen, of in ieder geval de vorming ervan af te remmen.

Pigmentvlekken worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon. UV-straling stimuleert de aanmaak van pigment (melanine), dat weet iedereen, waardoor onze huid donkerder kleurt. Gewoonlijk is deze bruine tint egaal maar soms kan zich in de huid een ophoping van pigment voordoen: pigmentvlekken. Zo’n ophoping kan worden veroorzaakt door een verstoring van de hormoonhuishouding, door acne of een overmatige blootstelling aan de zon waardoor de huid beschadigd raakt.

Wat kun je tegen pigmentvlekken doen?

1. Denk nooit dat je te jong bent om je om pigmentvlekken te bekommeren. De basis voor dit soort vlekken leg je vaak al in je twintiger jaren. Stel een adequate lichaamsverzorging daarom nooit uit. Begin gisteren in plaats van morgen.

2. Bescherm je huid tegen de zon. Vooral uitstekende delen zijn kwetsbaar. Denk hierbij aan je decolleté of de rug van je handen. Niets voor niets bedekken Japanse vrouwen hun lichaamshuid van top tot teen als ze naar buiten gaan, tot handenschoenen toe (ook al vallen de mussen uit de dakgoot van de hitte). Daarbij vergeleken is goed insmeren met een crème met UV-filter kinderspel. Wel even doen dus!

3. Uit onderzoek blijkt dat er een verband is tussen luchtverontreiniging en het ontstaan van pigmentvlekken. Woon je in de stad, dan is het nog eens extra goed smeren!

4. Ontstane pigmentvlekken kun je te lijf gaan met crèmes op basis van hydroquinone (op recept via de huisarts of dermatoloog verkrijgbaar). Hydroquinone remt de aanmaak van pigment en kan levervlekken in de loop van de tijd – er gaan tenminste een paar maanden regelmatig smeren overheen – doen verdwijnen. Maar nogmaals, voorkomen is beter dan genezen.

5. Geef je huid extra bescherming door ervoor te zorgen dat je voldoende omega-3-vetten en antioxidanten binnenkrijgt.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE