Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Jaren jonger zonder pigmentvlekken. 5 Tips

Jaren jonger zonder pigmentvlekken. 5 Tips

Pigmentvlekken zijn lelijke verraders van je leeftijd. Ze kunnen er zelfs een aantal jaartjes bij …

Pigmentvlekken
Jaren jonger zonder pigmentvlekken. 5 Tips

Pigmentvlekken zijn lelijke verraders van je leeftijd. Ze kunnen er zelfs een aantal jaartjes bij optellen. Alle reden dus om dit soort vlekken te voorkomen, of in ieder geval de vorming ervan af te remmen.

Pigmentvlekken worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon. UV-straling stimuleert de aanmaak van pigment (melanine), dat weet iedereen, waardoor onze huid donkerder kleurt. Gewoonlijk is deze bruine tint egaal maar soms kan zich in de huid een ophoping van pigment voordoen: pigmentvlekken. Zo’n ophoping kan worden veroorzaakt door een verstoring van de hormoonhuishouding, door acne of een overmatige blootstelling aan de zon waardoor de huid beschadigd raakt.

Wat kun je tegen pigmentvlekken doen?

1. Denk nooit dat je te jong bent om je om pigmentvlekken te bekommeren. De basis voor dit soort vlekken leg je vaak al in je twintiger jaren. Stel een adequate lichaamsverzorging daarom nooit uit. Begin gisteren in plaats van morgen.

2. Bescherm je huid tegen de zon. Vooral uitstekende delen zijn kwetsbaar. Denk hierbij aan je decolleté of de rug van je handen. Niets voor niets bedekken Japanse vrouwen hun lichaamshuid van top tot teen als ze naar buiten gaan, tot handenschoenen toe (ook al vallen de mussen uit de dakgoot van de hitte). Daarbij vergeleken is goed insmeren met een crème met UV-filter kinderspel. Wel even doen dus!

3. Uit onderzoek blijkt dat er een verband is tussen luchtverontreiniging en het ontstaan van pigmentvlekken. Woon je in de stad, dan is het nog eens extra goed smeren!

4. Ontstane pigmentvlekken kun je te lijf gaan met crèmes op basis van hydroquinone (op recept via de huisarts of dermatoloog verkrijgbaar). Hydroquinone remt de aanmaak van pigment en kan levervlekken in de loop van de tijd – er gaan tenminste een paar maanden regelmatig smeren overheen – doen verdwijnen. Maar nogmaals, voorkomen is beter dan genezen.

5. Geef je huid extra bescherming door ervoor te zorgen dat je voldoende omega-3-vetten en antioxidanten binnenkrijgt.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE