Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Topvisagisten (en topmodellen) zweren bij deze drie beauty producten

Topvisagisten (en topmodellen) zweren bij deze drie beauty producten

Eindelijk! De crèmes die ik uit Parijs heb besteld, zijn aangekomen! Ik noem deze drie …

Bioderma Homeoplasmine EmbroylisseEindelijk! De crèmes die ik uit Parijs heb besteld, zijn aangekomen! Ik noem deze drie beauty producten wel ‘het gouden trio’. Ze vormen de basis van elke professionele (top)visagist en worden door veel modellen (en celebs) gebruikt. Ik had ze allang backstage bij de shows gespot. Geen ‘pro’ of ze hebben een tube Embroylisse hydraterende melk-crème, een tube Homeoplasmine en een fles Bioderma reinigingslotion bij zich. En hiermee ken je ook meteen de namen van het ‘gouden trio’ :-) Tijd om eens meer aandacht aan deze producten te besteden!

Het merk Embroylisse bestaat al sinds 1950 en de Lait-Crème Concentré (die topvisagisten en modellen in de hele wereld gebruiken) zou toentertijd in een ziekenhuis in Parijs door een dermatoloog/specialist in huidziekten zijn ontwikkeld. Backstage bij de modeshows wordt de melk als basis onder de foundation gebruikt omdat het de huid heel zacht en egaal maakt en daardoor een optimale ‘primer’ is. ‘Puristen’ mompelen wel eens dat de melk (Lait-Crème Concentré) als hoofdbestanddeel ‘paraffinum liquidum’ (een minerale olie, kleurloos en geurloos derivaat van petroleum) bevat waar nogal wat discussie over bestaat. Ikzelf heb op zich geen probleem met dit ingrediënt (net zoals ik niet echt terugschrik voor parabenen). Visagisten gebruiken de melk-crème bovendien vooral voor het esthetische effect. Modellen krijgen de crème dus alleen op werkdagen (gedurende modeshows en fotoshoots) opgesmeerd.

Homeoplasmine (een Zwitsers product) bevat naast alle heilzame ingrediënten vaseline (en ook hier zullen de ‘puristen’ vast wel weer iets over te zeggen hebben) en wordt door visagisten, modellen en celebs wederom vooral voor esthetische doeleinden gebruikt. Deze vette crème uit tube maakt je lippen in een paar minuten zacht en glad. En verder is het middeltje ideaal bij verkoudheidheden (ja, ook modellen worden verkouden). Het werkt de schrale en geïrriteerde huid op de neusvleugels perfect weg!

Het laatste product van het ‘gouden trio’ is ‘Bioderma Solution Micelaire’, een superzachte reinigingsvloeistof om make-up te verwijderen. Er bestaan verschillende versies van dit product. De meest geliefde versie is de ‘Sensiblo H2O AR’ (AR staat voor Anti-Rougeurs, ook geschikt bij couperose) is heel mild. Het voordeel van deze formules is dat de huid niet nagespoeld hoeft te worden met water. Er zijn modellen die hun make-up backstage niet laten afhalen als er geen Bioderma voorhanden is. Ik begrijp dat heel goed. Als je tien keer per dag je make-up moet afhalen, raakt je huid geïrriteerd en rood en dat je wil je niet, zeker niet als model (met een leger streetstyle fotografen net buiten de show location).

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE