Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Manga-ogen. Experimenteren met kleurlenzen en nepwimpers

Manga-ogen. Experimenteren met kleurlenzen en nepwimpers

Gisteren had ik zo’n klassiek meidendagje. Kristina en ik hebben urenlang getut met make-up. Ik …

Nepwimpers
Nepwimpers en manga-ogen

Gisteren had ik zo’n klassiek meidendagje. Kristina en ik hebben urenlang getut met make-up. Ik vind het altijd erg interessant om te zien wat voor make-upjes anderen gebruiken en om tips over producten en merken uit te wisselen. Ik mag dan regelmatig topvisagisten interviewen, het blijft altijd nog het leukst om te weten wat iedereen nu echt voor zichzelf kiest. Een visagist van M.A.C (om maar een voorbeeld te geven) gebruikt heus niet alleen maar M.A.C.

Kristina zweert bij Koreaanse en Japanse beauty producten. Ze is een kei in het opmaken. Ze hoeft mij omgetoverd tot een soort ‘manga-doll’. Dit is de typische make-up look die je op dit moment in Japan en Korea veel ziet.

Kleurlenzen die je ogen vergroten (dus met een grotere iris dan die van het natuurlijke oog) vormen de basis voor deze look. Ik heb op zich al grote ogen maar met deze lenzen (ik had ze in het grijs gekozen) leken het echt van die ‘Candy Candy’ ogen. Verder zijn eyeliner en nepwimpers voor deze look heel belangrijk.

Kristina begon met de foundation. Ze bracht een dikkere laag aan dan ik gewoonlijk doe. Heel dekkend. Erg mooi. Daarna kwam het moeilijkste gedeelte van de make-up: de eyeliner. Ze gebruikte een vloeibare eyeliner waarmee ze een vrij dikke, zwarte lijn langs mijn bovenste wimpers trok die bij de buitenste ooghoeken in een klassiek retro hoekje eindigde. Daarna bracht ze heel vakkundig de nepwimpers aan (altijd een spannend moment want je kunt er de oogmake-up in één keer mee ruineren). De buitenste ooghoeken maakte ze verder af met een bruine en een goudachtige oogschaduw.

Op mijn wangen bracht ze een heel natuurlijke blush aan en mijn lippen maakte ze snoeproze met een beetje glos.

Het allermooist vond ik hoe ze mijn wenkbrauwen opmaakte. Ik geef ze vaak een klassiek hoekje en trek ze meestal niet genoeg naar buiten door. Kristina maakte ze vrij dik en recht van vorm en ook langer. Ze gebruikte voor de binnenste ooghoeken een wat lichter wenkbrauwpotlood en voor de rest een wat donkerder potlood en uiteindelijk maakte ze de wenkbrauwen af met een goudblonde brow-scara waardoor je echt die haartjes-structuur krijgt. Die brow-scara ben ik natuurlijk direct gaan kopen. Voorlopig zul je mij met dikke en rechte wenkbrauwen zien! Overigens ook helemaal in lijn met de trends van het moment.

Maar even terug naar deze ‘manga-look’. Gebruiken jullie ook wel eens kleurlenzen of nepwimpers? Wat vinden jullie ervan?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE