Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Let jij op de ingrediënten in crèmes?

Let jij op de ingrediënten in crèmes?

Pas op voor parabenen! Gebruik geen producten met minerale olie! Kies je nagellak ‘5 Free’! …

INCI

Pas op voor parabenen! Gebruik geen producten met minerale olie! Kies je nagellak ‘5 Free’! Geen oxybenzone in je zonnebrandcrème! Geen pure alcohol en parfum in je beautyproducten! Dit alarmerende bord kwam ik zelfs tegen op de cosmetica afdeling van een warenhuis :-)

Help!

Het wordt allemaal maar over ons uitgestort. Elke keer weer is er een stofje waar je voor moet oppassen. Wat je vooral nìet in je beautyproducten moet hebben, dat mogelijk irriterend of misschien zelfs ‘mogelijk kankerverwekkend’ is (want het is natuurlijk altijd ‘mogelijk’ en ‘niet bewezen’ want anders had het stofje toch niet meer mogen worden gebruikt, althans zo zou het moeten zijn).

Ik ken mensen die precies weten waar je bij aankoop van een product op moet letten. Ik ken mensen die helemaal ‘biologisch’ leven en elk ook maar net mogelijk-irriterend stofje vermijden. Ik ken ook mensen die het allemaal aan hun laars lappen en maar wat doen. Zelf let ik wel een beetje op wat er allemaal in een product zit, zeker als het om huidverzorgende producten gaat die ik dagelijks gebruik. Ik wil er internet dan nog wel eens op nakijken. Maar verder doe ik er niet al te moeilijk over, want anders heb je geen leven. Een anti-zonnebrandcrème met oxybenzone bijvoorbeeld vermijd ik liever wel, maar als er een beetje parfum in een product zit dan neem ik dat vaak op de koop toe, zeker als de andere ingrediënten waardevol zijn.

Maar hoe gaan jullie ermee om? Koop je op je gevoel? Lees je de etiketten? Ben je bekend met de INCI, de Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten? Doe je onderzoek op internet of vind je het allemaal wel best? We zijn benieuwd! – Charlotte

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE