Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Hoe nep mag een vrouw zijn?

Hoe nep mag een vrouw zijn?

Als ik terugkijk op mijn modellencarrière – nu ongeveer twintig jaar geleden – dan is …

Hoe nep mag een vrouw zijnAls ik terugkijk op mijn modellencarrière – nu ongeveer twintig jaar geleden – dan is er in de tussentijd (logischerwijs!) veel veranderd. Toentertijd werden modellen schoonheidsfoutjes niet vergeven. Een onverwachte pukkel of wallen onder de ogen konden niet worden uitgewist met Photoshop en konden ertoe leiden dat je op de dag van de shoot onverrichter zake naar huis werd gestuurd. Toch werd er toen nog relatief weinig aan plastische chirurgie of andere ingrepen gedaan.

Als je nu backstage bij de modeshows rondkijkt, dan zie je steeds meer ‘nep’: nepborsten, nephaar, nepwimpers. En vooral tijdens de make-up- en haarsessies voor fotoreportages kom je er vaak achter dat het beeldschone model dat uiteindelijk voor de camera plaatsneemt, heel wat kunstingrepen heeft verricht of ondergaan. Van nepnagels tot gebleekte tanden, van opgepompte lippen tot haarextensies, van permanente make-up tot facings voor op zich mooi en gezonde tanden. Laatst hoorde ik zelfs dat Aziatische modellen het frenulum van de bovenlip (het verbindingsstukje aan de binnenkant van de bovenlip) laten doorknippen, niet omdat het te kort is, maar omdat de bovenlip dan mooier opkrult en de tanden een beetje laat zien.

We hebben het hier over de modellenwereld, maar ook in het dagelijks leven zien we steeds meer meisjes en vrouwen die zich laten ‘retoucheren’, om maar even een Photoshop-term te gebruiken. Borstvergrotingen bijvoorbeeld komen steeds vaker voor. Zozeer zelfs dat de Europese Unie overweegt om een minimumleeftijd van 18 jaar voor deze chirurgische ingreep vast te stellen.

De vraag is wat we er eigenlijk van vinden? Is het een mode? Is het eigenlijk wel mooi? Is het iets wat vooral wij vrouwen zelf graag willen? Of doen we het vooral om onze (toekomstige) mannen te plezieren?

Wat vinden jullie? Hoe nep mag een vrouw zijn? En waarom laten vrouwen zich tot soms vergaande ingrepen verleiden?

Laat ik zelf als eerste mijn mening geven (vanzelfsprekend hoeven jullie het er niet mee eens te zijn). Persoonlijk houd ik van een natuurlijke schoonheid maar ben ik wel een (gematigd) voorstander van corrigerende ingrepen, zoals beugels voor scheve tanden of een corrigerende ooglidoperatie in geval van wallen of hangende oogleden. Natuurlijk is het moeilijk om een grens te trekken… maar als het te ‘fake’ wordt, dan word het mij soms een beetje teveel!

Charlotte, Trendystyle

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE