Trendystyle.net | Fashion trends | Zin in sandalen? Nooit te vroeg (aldus de fashionista’s)

Zin in sandalen? Nooit te vroeg (aldus de fashionista’s)

Met fashionista’s weet je eigenlijk nooit waar je aan toe bent. De modewereld inspireert, daagt …

bontslippers-voorjaar-03
‘Harige’ sandalen onder een leren broek. Buitentemperatuur: zeer fris. (Eind februari in Milaan). Onze mening: niet om na te doen

Met fashionista’s weet je eigenlijk nooit waar je aan toe bent. De modewereld inspireert, daagt uit. En het modepubliek komt steeds weer met nieuwe ideeën. Soms geniaal, soms enorm cool, soms bizar, soms ronduit ‘dom’ omdat het idee erachter alleen ‘aandacht trekken’ is.

Neem nu de ‘blote-benen-in-de-winter’ kwestie. Iedereen weet inmiddels dat het in de modewereld als ultrachic geldt om ook bij vrieskou in blote benen over straat te gaan (alsof je chauffeur ergens om de hoek op je wacht). In sommige gevallen is dat inderdaad zo, in de meeste niet.

blote-benen-voorjaar
Blote benen op 8 maart 2015 in Parijs. Kippenvel! Onze mening: wacht tot het warmer is

Hoe het ook zij, zelfs de bekendste modejournalisten hangen de blote-benen-filosofie aan. Sommige dames verschijnen zelfs door weer en wind – ongeacht de barre weeromstandigheden – niet alleen in blote benen, maar ook blote tenen bij de catwalk shows. In dat geval draagt men gewoonlijk hooggehakte pumps – of in extreme gevallen hooggehakte sandaaltjes – in combinatie met een mooi jurkje, een tailleur, een mooie overjas. Het geheel is in harmonie.

De sportswear invloeden die de mode steeds meer beïnvloeden, hebben het modepubliek de afgelopen seizoenen echter tot bizarre combinaties uitgelokt. Fashionista’s combineren tegenwoordig een casual winter- of vroege voorjaarsoutfit – dus compleet met winterjas en soms zelfs sjaal en handschoenen –  met sneakers of… platte zomersandalen. Het contrast is opvallend omdat het gewoon niet lijkt te kloppen.

bontslippers-voorjaar-02
‘Harige’ sandalen onder een winteroutfit met wollen handschoenen. Temperatuur: rond het vriespunt? (Begin Januari in Milaan). Onze mening: &^%$(^%$

Hetzelfde geldt voor de ‘gezondheidsslippers’ in bont (kies voor nepbont, we blijven het zeggen) die we tegenwoordig steeds vaker zien. Het warme pluizige materiaal laat zich niet goed rijmen met de blote tenen (vaak rood van de kou). Het gaat hier, kortom, allemaal om contrasten. De fashionista’s weten dat maar al te goed.

Bizar, vreemd, ook wel intrigerend, niet zelden ‘over the top’, soms zelfs belachelijk, deze contrasten. Doe ermee wat je wilt. Wat we je alleen wilden overbrengen, is dat je dit seizoen – als we op de fashionista’s mogen afgaan natuurlijk – niet vroeg genoeg aan je sandalen kunt beginnen.

bontslippers-voorjaar-04
Zomersandalen en blote voeten onder een vroege voorjaarsoutfit. Buitentemperatuur circa 10 graden Celsius (Begin maart in Parijs). Onze mening: whatever… :-(
bontslippers-voorjaar-01
Trek je eigen conclusies :-) (Begin maart in Parijs. Lees: koud). Onze mening: ough!

Charlotte Mesman voor TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE