Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Hot! Nageltrends en tips van de catwalks in Milaan

Hot! Nageltrends en tips van de catwalks in Milaan

Nagels zijn tegenwoordig helemaal hot! Ook tijdens de internationale modeweken is er steeds meer aandacht voor …

Antonio Sacripante
Nail artist Antonio Sacripante backstage bij Dsquared2 lente zomer 2016, photo: nails& beauty Sacripante

Nagels zijn tegenwoordig helemaal hot! Ook tijdens de internationale modeweken is er steeds meer aandacht voor nail art in de meest geraffineerde zin van het woord. Tijdens de Fashion Week in Milaan is nail artist Antonio Sacripante de ‘king of nails’.

TRENDS & TIPS VOOR ZOMER 2016 VOLGENS ANTONIO SACRIPANTE

Dit zijn nagel trends die Sacripante voor de meest gerenommeerde catwalks voor zomer 2016 uitwerkte en die we op dit moment inderdaad op grote schaal terugzien in de tijdschriften, in de nagelsalons maar ook op straat:

Karameltinten en sorbetkleuren

Voor zomer 2016 draait het allemaal om nudeskarameltinten en sorbetkleuren, aldus Sacripante. Het is dus even gedaan met felle primaire kleuren. We gaan voor zachtere tinten die er vooral ‘lekker’ uitzien (om van te snoepen!).

Nageltrends zomer 2016
Mat nagels met onverwacht hoogglans Hawaïaans bloemetje op pink- en duimnagel bij I’m Isola Marras lente zomer 2016, photo: nails&beauty Sacripante, photo: nails&beauty Sacripante

Zo gaan we karameltinten zien, en pastels als zachtroze, lichtblauw, bleeklila en vanillegeel, maar ook fruiterige tintjes als citrusoranje met een ‘stroperig’ of ‘suikerachtig’ effect. De nudes zijn ook heel geraffineerd, zoals de ovale nagels in nude/kokoswit/melkwit bij Ermanno Scervino. Hier gaat het om een subtiele balans tussen kleur en vorm.

Nageltrends zomer 2016
Ovale melkwitte nagels bij Ermanno Scervino lente zomer 2016, photo: Charlotte Mesman

TIP: breng een optisch witte nagellak aan onder een wat fellere kleur, bijvoorbeeld koraalrood, zodat je dat ‘stroperige’ effect krijgt.

Nageltrends zomer 2016
Koraalrode nagels bij Stella Jean lente zomer 2016, photo: nails&beauty Sacripante

French manicure: circle French, reverse French

De French manicure wordt deze zomer helemaal uitgebuit en ondersteboven gekeerd. Vergeet het banale witte maantje. Voor zomer 2016 doen we het helemaal anders. Zo kwam Sacripante met een circle French manicure voor de catwalk show van Antonio Marras. Het klassieke randje is daarbij doorgetrokken tot een cirkel die de hele nagel omvat. Het meest opvallend zijn echter de kleuren: poedertinten voor de basis en een rozegoudkleur voor de cirkelrand. Deze kleurcombinatie is een absolute trend voor zomer 2016.

TIP: combineer deze zomer poedertinten met metallics als zilver en vooral rozegoud.

Nageltrends zomer 2016
Circle French manicure met bleekroze achtergrond en rozegouden cirkel bij Antonio Marras lente zomer 2016, photo: nails&beauty Sacripante

Een andere trend is de reverse French manicure, waarbij je het randje niet langs je nagelrand trekt maar langs je nagelriem aan de onderkant van je nagel. Je kunt hierbij met opvallende kleurcombinaties spelen. Zo koos Sacripante voor de catwalk show van Daizy Shely in Milaan voor een combinatie van een felle kleur en de zachte variant van dezelfde kleur.

Nageltrends zomer 2016
Reverse French manicure bij Daizy Shely lente zomer 2016, photo: Mauro Pilotto

TIP: maak eens een reverse French met twee pastels bijvoorbeeld zachtgeel en zachtroze. Supercool en helemaal in-trend!

Onverwachte effecten: double face, strepen, grafische elementen

Nude nagels of effen pasteltinten krijgen deze zomer een extra dimensie dankzij onverwachte details. Zo trok Sacripante over de nude nagels bij Elisabetta Franchi simpelweg een verticale zwarte streep om de nagels minder monotoon te maken.

Nageltrends zomer 2016
Nude nagels met zwarte streep bij Elisabetta Franchi lente zomer 2016, photo: Charlotte Mesman

Een ander spannend effect zagen we bij Au Jour Le Jour waar Sacripante op pastels een witte golfbeweging aanbracht als waspoederschuim dat over de nagels van ijverige en perfectionistische jaren ’50 huisvrouwen omhoogkruipt (dat was althans het concept). Bekijk de foto’s maar eens. Deze nail look is echt fun!

Nageltrends zomer 2016
Pastelkleurige nagels met schuimdesign bij Au Jour Le Jour lente zomer 2016, photo: Mauro Pilotto

TIP: voor een onverwacht effect kun je ook je nagels een nude/bleekroze kleur geven en dan de ONDERKANT in een felle kleur lakken, zoals we dat bij Dsquared2 zagen. Deze ‘double face’ nagels zijn echt supercool!

Nageltrends zomer 2016
Double face manicure bij Dsquared2 lente zomer 2016, photo: nails&beauty Sacripante

TIP 2: het is ook een trend om bijvoorbeeld acht van de tien nagels een bepaalde pastelkleur te geven – laten we zeggen: bleekroze – en dan de overige twee onverwacht anders te kleuren – laten we zeggen: sorbetlila. De boodschap is: speel met geraffineerde onverwachte effecten.

Handen en voeten in harmonie maar wel met fantasie!

Deze zomer stemmen we de nagellak van handen en voeten eindelijk ook weer eens op elkaar af, maar natuurlijk brengen we ook hier weer onverwachte effecten in aan. Zo kun je voor je handen een matte lak kiezen en voor je teennagels dezelfde tint maar dan in hoogglans, zoals Sacripante dat bij I’m Isola Marras deed.

TIP: voor een up-to-date look varieer je niet alleen mat en hoogglans, maar geef je een nagel, bijvoorbeeld die van je pink, ook een onverwacht design mee. Zie de foto’s maar laat vooral je fantasie gaan!

Nageltrends zomer 2016
Mat nagels met onverwacht hoogglans Hawaïaans bloemetje op pink- en duimnagel bij I’m Isola Marras lente zomer 2016, photo: nails&beauty Sacripante, photo: nails&beauty Sacripante

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE