Trendystyle.net | Fashion trends | Modetrends herfst winter 2021 2022 | Modetrends winter 2021. Crop tops, maar ook ovary pants en whale tails! Ken jij ze?

Modetrends winter 2021. Crop tops, maar ook ovary pants en whale tails! Ken jij ze?

Het zal je vast opgevallen zijn: de modetrends voor 2021 showen huid! Ook voor de komende winter. Update je look én vocabulaire. Ken jij deze nieuwe trends en termen?

Modetrends winter 2021. Crop tops, maar ook ovary pants en whale tails
Modetrends winter 2021. Crop tops, maar ook ovary pants en whale tails. Photos: courtesy of Fendi (left), N21 (middle and right)

De lockdowns van het afgelopen jaar hebben heel wat teweeggebracht, ook in de mode. Na een winter van loungewear en knuffeltruien hebben we deze zomer de bloemetjes buitengezet met extreem korte broeken en crop tops, no matter what. Volgens de modetrends voor herfst winter 2021 2022 (de social media bevestigen het!) blijven we ook het komende seizoen huid showen.

Modetrends 2021 2022. Crop tops dragen we ook in de herfst en winter! Ken jij deze stijltruc
Modetrends 2021 2022. Crop tops dragen we ook in de herfst en winter! Ken jij deze stijltruc? Photo courtesy of Fendi

De mode voor herfst winter 2021 2022 straalt een zeker optimisme uit, en is tegelijkertijd ook een beetje stout, als tegenreactie op alles wat we de afgelopen tijden hebben doorgemaakt. Niet alleen gaan we spannende creaties met verrassende cut out designs zien, er wordt ook een hele nieuwe terminologie op losgelaten. We fietsen je er even doorheen. Wie weet doe je er mode inspiratie van op!

Modetrends winter 2021. Crop tops, maar ook ovary pants en whale tails
Modetrends winter 2021. Crop tops, maar ook ovary pants en whale tails. Photo: courtesy of Versace

Crop top: een korte top die het middenrif vrijlaat. De top eindigt boven of net onder de navel. Deze winter gaan we crop truitjes (met col) dragen maar ook crop blouses. Fendi en Versace zijn koplopers op dit gebied.

Underboob: underboob truitjes en bikini’s showen niet alleen het middenrif maar ook de aanzet van je boezem. Deze trend was afgelopen zomer op de social media enorm populair.

Modetrends winter 2021. Crop tops, maar ook ovary pants en whale tails
Modetrends winter 2021. Crop tops, maar ook ovary pants en whale tails. Photo: courtesy of Salvatore Ferragamo

Floss fashion: deze term wordt gebruikt voor kledingstukken die van letterlijk van (flos)draadjes aan elkaar hangen. Denk hierbij ook aan de bikini’s van zomer 2021 met de vele bandjes die over het middenrif werden gekruist. Een ander voorbeeld daarvan is de rok die we op de catwalk van Salvatore Ferragamo zagen. Deze trend zien we op een ingetogen manier terug in de plooirokken voor winter 2021 2022 die voor het merendeel uit stroken bestaan zodat we stukjes bloot been te zien krijgen.

Modetrends winter 2021 2022. Zo ziet de nieuwe plooirok eruit
Modetrends winter 2021 2022. Zo ziet de nieuwe plooirok eruit. Photo: courtesy of Max Mara

Clip fashion: (vaak kleine) stukjes stof zijn met elkaar verbonden door middel van clips of pinnen, bijvoorbeeld ‘flarden’ T-shirt die aan leggings zijn geclipt.

Modetrends winter 2021. Crop tops, maar ook ovary pants en whale tails
Modetrends winter 2021. Crop tops, maar ook ovary pants en whale tails. Photo: courtesy of Celine
Modetrends najaar 2021. 5x Casual looks voor de nazomer
Modetrends najaar 2021. 5x Casual looks voor de nazomer. Photo: courtesy of Celine

Cut out: dessins met opvallende uitsparingen. Dat kan een top met een blote schouders zijn of een jurk die het middenrif bloot laat zoals we dat deze zomer vaak gezien hebben. Ook deze winter gaan we cut out dessins dragen. Celine bijvoorbeeld presenteerde een aantal cut out tops die met (spijker)broeken werden geshowd. Op de social media doen influencers er nog een schepje bovenop. Zie hieronder.

Ovary pants: leggings met uitsparingen op intieme plekjes op de onderbuik. Zo presenteerde Bella Hadid zich in Parijs in yogapants met uitsparingen juist daar waar zich onze ‘vrouwelijke vruchtbaarheid’ bevindt. Kim Kardashian zou zich zelfs onlangs in het Vaticaan hebben gepresenteerd in kanten jurk met cut outs op de onderbuik en het middenrif. Maar hiermee zijn we er nog niet…

Whale tails: we gaan ook onderrug showen dankzij de whale tail trend. Volgens deze trend mag je string weer boven je leggings of spijkerbroek uitkomen zoals in de jaren ’90 (de nineties komen de komende winter weer helemaal terug, niet alleen in de mode maar ook in de kapsels en make-up). Verantwoordelijke voor deze trend is Beyoncé die in december 2020 al op de Britse Vogue schitterde in een rode jurk met string in zicht.

Modetrends winter 2021. Crop tops, maar ook ovary pants en whale tails
Modetrends winter 2021. Crop tops, maar ook ovary pants en whale tails. Photo: courtesy of N21
Modetrends winter 2021. Crop tops, maar ook ovary pants en whale tails
Modetrends winter 2021. Crop tops, maar ook ovary pants en whale tails. Photo: courtesy of Valentino

Naked dress: last but not least hebben we dan nog de ‘naked dress’-trend ofwel: doorzichtige jurken die niet veel te raden overlaten. Geen nieuwtje maar voor herfst winter 2021 2022 wel weer helemaal in de mode.

Got it? De boodschap is duidelijk: volgens de modetrends voor herfst winter 2021 2022 mogen we die joggingpakken en hoodies achter ons laten. Dress up! is het motto. Laat zien dat je er zijn mag. Het mag spannend en stout zijn maar als je naar de interpretaties van Fendi (crop tops), Max Mara (plooirokken in de vorm van stroken) en Celine (cut out tops) kijkt, kan het best ook heel chic en draagbaar uitpakken waardoor deze mode meteen ook minder leeftijdsgebonden wordt. Kijk maar wat bij jou past.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE