Trendystyle.net | Fashion trends | Mode trends lente zomer 2020 | Modetrends lente zomer 2020. Dat tuttige spencertje, weet je nog?

Modetrends lente zomer 2020. Dat tuttige spencertje, weet je nog?

Misschien herinner je je die gebreide spencers van weleer. Ze zijn weer terug. Het is weer een modetrend. En een leuke ook!

Modetrends lente zomer 2020. Spencers en truitjes
Modetrends lente zomer 2020. Spencers. Modeshow: Missoni

Op het eerste gezicht denk je misschien… tjee, wat moet ik hier nu mee: spencers! Bestaan ze eigenlijk nog? Jawel. En we gaan ze weer dragen ook. Tenminste, als je mag afgaan op modehuizen als Louis Vuitton en Missoni (natuurlijk mag je daarop afgaan).

De spencers bij Missoni doen eigenlijk nog het meest denken aan de spencers van toen (jaren ’70 en ’80). Het zijn mouwloze, lange truitjes met een V-hals. Missoni showt ze over strepentruien en -blouses met lurex. Het Italiaanse modehuis haalt er dan ook nog eens fantasiesjaaltjes en relaxede broekjes met verfijnde prints bij. Toe maar! Maar wel leuk om zelf mee aan de slag te gaan.

Modetrends lente zomer 2020. Spencers en truitjes
Modetrends lente zomer 2020. Spencers. Modeshow: Missoni

Louis Vuitton combineert luxueuze jaren’ 70 spencers met pailletten met een andere grote modetrend van het moment: blouses met pofmouwen. Dit is misschien wat minder draagbaar maar wel zo interessant.

Modetrends lente zomer 2020. Spencers en truitjes
Modetrends lente zomer 2020. Spencers. Modeshow: Louis Vuitton. Foto: Mauro Pilotto

Verder gaan we ook veel gehaakte en gebreide topjes zien die misschien niet voor spencer kunnen doorgaan maar er wel op lijken. Ze laten zich heel leuk met allerlei outfits combineren. Bijvoorbeeld over een bloesje en onder een colbert. Zo’n gehaakt of gebreid topje is hip maar houd je ook warm. Deze mini-spencers en topjes kun je ook dragen over een jurk die best een boost kan gebruiken.

Modetrends lente zomer 2020. Spencers en truitjes
Modetrends lente zomer 2020. Spencers. Modeshow: Altuzarra. Foto: Mauro Pilotto
Modetrends lente zomer 2020. Spencers en truitjes
Modetrends lente zomer 2020. Spencers. Modeshow: Louis Vuitton. Modeshow: Drome

Bij de grote modeketens zien we momenteel al allerlei gebreide topjes en spencers – soms ook heel eenvoudig en in effen kleuren -, en backstage bij de modeshows zagen we verschillende modellen die dergelijke cozy topjes over een wit bloesje en op een wijde broek droegen.

Ons advies: denk creatief, maak vernieuwende combinaties, en heb je geen spencer of gebreid topje in je kast, dan is het nu misschien het moment om in de breipennen te klimmen!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE