Trendystyle.net | Fashion trends | Modetrends 2021. Trend alert: rood! Maar pas op. Ken jij het Red Dress Effect?

Modetrends 2021. Trend alert: rood! Maar pas op. Ken jij het Red Dress Effect?

Rood is ook voor 2021 een (top) modekleur. Maar pas op! Er is zoiets als het Red Dress Effect. Ken jij de signalen die je met je rode outfit afgeeft?

Modetrends 2021. Trend alert: rood! Photo: courtesy of Fendi
Modetrends 2021. Trend alert: rood! Photo: courtesy of Fendi

De modekleuren trends voor 2021? Aardekleuren en pastels met lichtgrijs (ja, echt!) en zachtgeel als kleuren van het jaar 2021. Maar we gaan ook rood dragen. Het sensuele ‘Samba‘ rood van winter 2020 2021 wordt ‘Burnt Coral‘, een gebrande koraalrode kleur, en ‘Lava Falls‘, een warmrode kleur. Her en der duiken ook passionele, felrode kleuren op, zoals bij Fendi en Valentino. Supercool. Deze helrode kleuren zijn natuurlijk bij uitstek geschikt voor een liefdesdate. Hang je rode jurk maar klaar! Maar lees eerst even verder!

Het Red Dress Effect

Modetrends 2021. Rood voor lente zomer 2021
Modetrends 2021. Trend alert: rood! Maar pas op: ken jij het Red Dress Effect? Photo: courtesy of Valentino

Rood is een bijzondere kleur en dat is goed om je te bedenken voordat je je van top tot teen in het rood hult. Het is wetenschappelijk bewezen dat een vrouw in rood aantrekkelijker is voor mannen dan vrouwen in andere kleuren. Dit wordt wel het Red Dress Effect genoemd. Uit een onderzoek blijkt zelfs dat men sneller aanneemt dat vrouwen in rood openstaan voor avances. Dat is goed om te bedenken want je zou met een rode jurk in bepaalde omstandigheden wel eens de verkeerde signalen kunnen afgeven!

Schoenentrends winter 2020. Laarzen met maxi zolen
Modetrends 2021. Trend alert: rood! Maar pas op: ken jij het Red Dress Effect? Foto: Charlotte Mesman

Er zijn dan ook een paar gelegenheden waarin rood nu niet bepaald de meest geschikte kleur is. Zo kun je rood beter niet naar een sollicitatiegesprek dragen. Verder is rood not done voor bruiloften en begrafenissen. En er wordt ook wel gezegd dat je je beter niet in rood kunt hullen als je voor het eerst op bezoek gaat bij de ouders van je nieuwe vriendje, maar dat vinden we toch wel een beetje te ouderwets. Wat ons betreft mag je die rode jurk best aan (weten ze gelijk wat voor vlees ze in de kuip hebben :-)).

Rood: sexy en powerful

Rood is een boeiende kleur. Het is de kleur van liefde en passie, maar ook van gevaar. Het is ook de kleur van energie en leiderschap, ja zelfs van macht. Geen wonder dat koningen en keizers en ook kerkelijke leiders zich graag in rood hullen. En geen wonder dat die snelle niet meer zo jonge man graag in een rode sportauto rijdt! En nu begrijp je ook meteen waarom de ‘red carpet’ rood is!

Modetrends 2021. Trend alert: rood! Photo: courtesy of Fendi
Modetrends 2021. Trend alert: rood! Photo: courtesy of Fendi

De betekenissen die we aan rood toedichten, zijn cultureel bepaald. In China bijvoorbeeld staat rood voor geluk en voorspoed (lees: geld). Er worden ook andere associaties gelegd. Zo wordt wel gezegd dat we rood met lichamelijke intimiteit associëren omdat bij opwinding bepaalde lichaamsdelen (zoals lippen en andere meer intieme lichaamsdelen!) roder kleuren door het verwijden van de bloedvaatjes.

Rood als modekleur dus (en rood in de make-up!)

Hopelijk durf je nu je rode jurk nog aan! Want rood gaat het echt worden. Rood van top tot teen of rood in combinatie met camel. We gaan voor lange, zwierige rode jurken en voor chique rode mantelpakjes. Rood komt dit seizoen ook heel dominant terug in de make-up. Als lippenstift en nagellak (we gaan deze twee ook weer met elkaar, en met onze modeaccessoires, combineren).

Modetrends 2021. Trend alert: rood! Photo: courtesy of Fendi
Modetrends 2021. Trend alert: rood! Photo: courtesy of Fendi
Modetrends 2021. Dusterjassen, hoodies, joggingbroeken. Dit zijn de hotste loungewear trends
Modetrends 2021. Dusterjassen, hoodies, joggingbroeken. Dit zijn de hotste loungewear trends. Photo: courtesy of Iceberg

Vuistregels voor het dragen van rood

De vlammende en helle tinten die het meest richting het pure primaire rood gaan, zijn sexy en uitdagend. Wil je het Red Dress Effect afzwakken, ga dan voor warme roodkleuren (Lava Falls) – daarmee ga je op safe – of voor de meer oranjeroodtinten (Burnt Coral) die lieflijk en minder bedreigend overkomen.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE