Trendystyle.net | Culinair | Liefdeskeuken | Risotto met granaatappel. Een recept voor verliefde mensen

Risotto met granaatappel. Een recept voor verliefde mensen

Risotto met granaatappel, één van de meest exotische (zeg maar sexy) vruchten die er bestaan (er wordt wel gezegd dat Eva Adam met deze appel verleidde). Een recept voor een heerlijke risotto met een zoetzure smaak.

Risotto met granaatappel. Een recept voor verliefde mensen
Risotto met granaatappel. Een recept voor verliefde mensen

Wij vinden dit echt een recept voor verliefde mensen. De rode pitjes (net robijntjes) hebben de kleur van de liefde, de zachtrode risotto ziet er lieflijk en kostbaar uit. Je zult je geliefde (en jezelf) er een plezier mee doen.

Voor dit decoratieve recept moet je wel wat tijd uittrekken. Het ontpitten van de granaatappel is arbeidsintensief maar ook heel rustgevend. Je kunt natuurlijk een bakje kant-en-klare pitjes kopen. En verder vraagt de risotto om zo’n 20 minuten flink roeren. Maar het is de moeite waard, want alleen al de aanblik van deze risotto geeft je voldoening van je werk.

Risotto met granaatappel. Een recept voor verliefde mensen
Risotto met granaatappel. Een recept voor verliefde mensen

Ingrediënten voor twee personen

  • 1 grote en rijpe granaatappel
  • ½ (kleine) ui
  • 40 gram boter
  • 200 gram risotto rijst (met grote korrel)
  • ½ glas witte wijn
  • 2/3 liter bouillon (maak er voor de zekerheid maar 1 liter van)
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereiding

1. Was de granaatappel, snijd de vrucht een stukje in en breek ‘m verder met je handen open. Vang het sap dat bij het openbreken vrijkomt, op. Verwijder de pitjes, houd de mooiste apart voor de garnering, en pers de rest uit voor het sap. Ik deed dit door de pitjes met een lepel in een zeef plat te drukken (de pitjes spatten open dus kijk uit voor je kleding). Het sap vang je op in een schaaltje.

2. Pel de ui, snipper de helft ervan en fruit de gesnipperde uihelft in 30 gram boter.

3. Voeg dan de rijst onder voortdurend omroeren toe totdat de rijst de boter als het ware heeft opgezogen.

4. Schenk vervolgens de witte wijn erbij en laat deze verdampen

5. Het echte werk gaat nu beginnen. Nu voeg je beetje bij beetje de hete bouillon toe. Elke keer als de bouillon door de rijst geabsorbeerd is, doe je er weer wat bij, net zolang tot de risotto bijna gaar is (dit is waarom men restaurants niet blij is als je een huisgemaakte risotto bestelt, het is de hele tijd opletten, bouillon bijvoegen en roeren, maar voor jouw geliefde heb je dat over…).

6. Als de rijst bijna helemaal gaar is, voeg je het sap van de granaatappel toe. De risotto krijgt een mooie rozerode kleur.

7. Voeg nu de resterende 10 gram boter en de Parmezaanse kaas toe. Proef of er nog zout moet worden toegevoegd (bij mijn risotto was dat niet nodig) en dien de risotto op een mooi bord op. Natuurlijk garneer je het gerecht met de schattige rode pitjes die je apart hebt gehouden.

Risotto met granaatappel. Een recept voor verliefde mensen
Risotto met granaatappel. Een recept voor verliefde mensen

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE