Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Make-up trends | Dé make-up trend voor lente zomer 2021? Blur: lieflijk en (poeder)zacht. Dit kan jij ook!

Dé make-up trend voor lente zomer 2021? Blur: lieflijk en (poeder)zacht. Dit kan jij ook!

Dé make-up trend voor lente zomer 2021? Blur: lieflijk en zacht dankzij make-upjes met poederachtige texturen. Supermooi voor het voorjaar. En heel gemakkelijk aan te brengen.

De make-up trends voor lente zomer 2021 volgens MAC Cosmetics
De make-up trends voor lente zomer 2021 volgens MAC Cosmetics. Powder kiss. Photo: courtesy of MAC

MAC Cosmetics maakt ons weg in het wirwar van de make-up trends voor lente zomer 2021. De make-up trends voor het nieuwe seizoen zijn superspannend. We hadden het al over de Natural make-up trend (lees: Zoom-huidjes) en de Glam make-up trend (lees: oogmake-up voor ogen die boekdelen spreken, heel belangrijk in een tijd van mondkapjes). Vandaag hebben we het over de Blur make-up trend: make-up looks die licht en luchtig zijn als een powder kiss, een poederkus. Deze make-up trend is intrigerend maar ook heel gemakkelijk om in de praktijk te brengen.

De make-up trends voor lente zomer 2021 volgens MAC Cosmetics
De make-up trends voor lente zomer 2021 volgens MAC Cosmetics. Powder kiss. Photo: courtesy of MAC

In de Blur make-up trend voor lente zomer 2021 gaat het om ongedefinieerde vormen en zachte, vervaagde lijnen. Ook de make-upkleuren zijn zacht en lieflijk. Deze looks worden mogelijk gemaakt door de make-up producten die technologisch steeds geavanceerder zijn. Make-upjes voor ogen, wangen en lippen hebben ‘powder kiss’-formules: zachte, licht matterende texturen  waarmee je moeiteloos mooie en flatterende ‘blurry’ looks kunt creëren.

De make-up trends voor lente zomer 2021 volgens MAC Cosmetics
De make-up trends voor lente zomer 2021 volgens MAC Cosmetics. Powder kiss Liquid Lip. Photo: courtesy of MAC

Het leuke van deze ‘powder kiss’ make-upjes is dat je je make-up look best wel wat sterker mag aanzetten, want de texturen en kleuren zijn zoveel lichter dan we gewend zijn. Oogschaduw met een ‘powderkiss’ formule werkt zo ongeveer als blush, verduidelijkt Terry Barber van MAC Cosmetics. Ze versmelten met je huid en maken je mooier in plaats van theatraler. Je mag daarom best wat avontuurlijk in je kleurkeuze zijn. Ook hoeft het niet allemaal perfect te zijn. Datzelfde geldt voor je lippen. De texturen zijn zò zacht dat zelfs een vrij felle kleur lieflijk overkomt.

Dat we juist in deze periode voor ‘blurry’ make-up looks gaan, laat zich gemakkelijk verklaren. Het is een moment waarop we graag voor simpelere en lichtere make-up looks kiezen die fris ogen en zelfs gewild less-than-perfect mogen zijn. Kortom, de Blur make-up look voor lente zomer 2021 staat in het teken van ‘menselijkheid’: écht menselijke schoonheid, met al onze kleine schoonheidsfoutjes.

Charlotte Mesman voor TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE