Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Update je make-up look met rode lippenstift. Een boost voor je humeur!

Update je make-up look met rode lippenstift. Een boost voor je humeur!

‘If you are sad, add more lipstick and attack. Men hate women who weep‘, zei …

Rode lippenstift
Rode lippenstift bij Aquilano.Rimondi. Update je make-up techniek. Ph. Charlotte Mesman

If you are sad, add more lipstick and attack. Men hate women who weep‘, zei Coco Chanel. Mademoiselle Chanel geeft ons hiermee een gouden tips voor deze regenachtige maandag (en voor elke andere dag van de week). Haal die lippenstift tevoorschijn. Het is een instant boost voor je humeur en het maakt je dag er stukken beter op.

Ook socialite Alexa Chung zweert bij lippenstift. Ze draagt rode lippenstift naar speciale gelegenheden maar ook op doordeweekse dagen, vooral als ze er een beetje moe uitziet. Het leidt de aandacht van wallen onder de ogen af, vindt ze. ‘Warning’, zegt ze er gelijk bij. Pas op want het kan eruit zien alsof je je bed niet gezien hebt, maar alsof je de hele nacht hebt doorgefeest. Ook dat kan stoer en sexy zijn :-)

Rode lippenstift
Rode lippenstift bij Valentino. Update je make-up techniek. Ph. Charlotte Mesman

Rode lippenstift. Het after-kiss effect

Rode lippenstift is ook deze winter weer helemaal een trend en dat zal niemand verbazen want rood is dé kleur voor winter 2017 2018. Rode lippen dus maar in een moderne versie. Het is tijd voor een update van onze opmaaktechniek.

Rode lippenstift
Rode lippenstift bij Giambattista Valli. Update je make-up techniek. Photo: courtesy of M.A.C.

Update je opmaak techniek

Lipliner en lippenseeltjes zijn een no-no voor het komende seizoen. Je brengt de lippenstift direct op je lippen aan door de stick tegen je lippen te tikken waardoor je een onregelmatig en gevlekt effect krijgt (‘sexy-dirty‘, zegt make-up artist Miranda Joyce). Je kunt ook je vingers gebruiken om de lippenstift aan te brengen. Het gaat erom dat je een ‘after-kiss’ idee krijgt. Rode gestifte lippen die net innig en vurig door een lover zijn gekust.

Rode lippenstift
Rode lippenstift bij Rosie Assoulin. Update je make-up techniek. Photo: courtesy of M.A.C.

Een andere trend is ‘gradient lips’ waarbij je een rode kleur op het midden van je lippen aanbrengt en die richting de contouren van je lippen laat vervagen. Met een glos erover heb je dé party lip voor deze winter.

Rode lippenstift
Rode lippenstift bij Paskal. Update je make-up techniek. Photo: courtesy of M.A.C.

Rode lippenstift voor elke vrouw

Rode lippenstift
Rode lippenstift bij Aquilano.Rimondi. Update je make-up techniek. Ph. Charlotte Mesman

There is shade of red for every woman‘, Audrey Hepburn. Denk dus niet dat deze rode lippenstift-trend niets voor jou is! Je hoeft alleen maar de juiste tint voor jou te vinden. Deze moet passen bij je teint maar vooral ook bij je persoonlijkheid. Sommige vrouwen kunnen helrode lippen die je een sterke, sexy en soms zelf agressieve uitstraling goed hebben. Donkere types komen met donkerrode tinten goed weg terwijl wat zachtere types beter een rozerode tint kunnen kiezen. Overigens laat de trend voor deze winter laat vooral roodtinten met een blauwe ondertoon zien, dus meer in de richting van wijnrood, bessenrood en framboosrood dan baksteenrood of oranjerood.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE