Zou jij je naaktfoto’s naar Facebook sturen?

Internet en privacy

En nu zou Facebook ook nog eens onze naaktfoto’s willen hebben…?! Voor onze veiligheid natuurlijk.

Volgens de allerlaatste berichten zou Facebook, samen met de Australische regering (één van de meest actieve regeringen als het op controle aankomt), een proefproject hebben gelanceerd – of daarmee bezig zijn – om Facebook gebruikers uit te nodigen om hun naaktfoto’s naar Facebook te sturen.

De reden voor dit initiatief zou de bestrijding van wraakporno zijn. Met behulp van de ingezonden foto’s – inzending geschiedt door de foto’s met jezelf via Facebook Messenger te delen – zou Facebook intieme en compromitterende foto’s die wraaklustige partners van hun ex hebben gepost kunnen opsporen en blokkeren.

Volgens de berichten zou Facebook benadrukken dat de foto’s niet worden opgeslagen maar dat er alleen een zogenaamde ‘vingerafdruk’ (een proces dat ook de politie gebruikt) van wordt gemaakt. Deze vingerafdruk zou helpen om foto’s op te sporen maar zou niet meer terug om te zetten zijn naar de oorspronkelijke foto.

En onze privacy dan?

Tja… Er lijkt geen einde te komen aan de pogingen van de social media om onze privacy te ondermijnen. Al jarenlang wordt er aan dit begrip getoornd. Onze privacy verwatert steeds meer. Televisieprogramma’s als Big Brother helpen om de grenzen te verleggen en onder het mom van ‘Ik heb toch niets te verbergen‘ laten we steeds weer toe dat onze privacy verder wordt ingeperkt.

In een wereld waarin camera’s in openbare gelegenheden aan de orde van de dag zijn, waarin onze chat conversaties en andere berichten worden gecontroleerd (voor onze veiligheid natuurlijk), waarin het Internet Of Things met zijn uitgebreide controlerende mogelijkheden om zich heen grijpt, in zo’n wereld worden we ook nog eens uitgenodigd om spontaan en uit vrije wil onze pikante foto’s – waarvan we willen dat niemand die ziet – in te zenden… naar Big Brother Facebook nog wel.

Zeg nu zelf, dit moet ons toch echt aan het denken zetten. Waar gaat dit naar toe? Waar is de grens, als er al een grens is?

We zijn benieuwd naar jullie reactie.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE