Modetrends herfst 2017. Rood is dé modekleur. (Maar pas op voor het red dress effect!)

Rood modekleur herfst winter 2017 2018
Fendi herfst winter 2017 2018. photo: courtesy of Fendi

Alles zou je verwachten maar niet rood als dé modekleur voor herfst en winter 2017. Al enige seizoenen zijn de wintercollecties kleuriger dan ooit. Klassieke tinten als bruin, groen, grijs en zwart lijken vergeten. En nu, voor het komende seizoen, is de verkozen koningin der kleuren: rood!

Van Grenadine tot Flame Scarlet

Het gaat om alle kleuren rood: van koninklijk karmijnrood tot winters bruinrood, van sappig pruimrood tot vlammend rozerood. Volgens Pantone is de meest gevierde roodkleur in New York dit seizoen ‘Grenadine’, een vrij warme dynamische tint, een ‘confident and self-assured attention-getter’. In Londen domineerde ‘Flame Scarlet’, een levendige en krachtige tint die net iets meer naar fuchsia neigt de runways. In Milaan, voegen wij eraan toe, zagen we de beide roodtinten – en nog vele andere! – terug.

Het Red Dress Effect

Rood is een bijzondere kleur en dat is goed om je te bedenken voordat je je van top tot teen in het rood hult. Het is wetenschappelijk bewezen dat een vrouw in rood aantrekkelijker is voor mannen dan vrouwen in andere kleuren. Dit wordt wel het Red Dress Effect genoemd. Uit een ander onderzoek blijkt zelfs dat men sneller aanneemt dat vrouwen in rood openstaan voor avances. Dat is goed om te bedenken want je zou met een rode jurk in bepaalde omstandigheden wel eens de verkeerde signalen kunnen afgeven!

Er zijn dan ook een paar gelegenheden waarin rood nu niet bepaald de meest geschikte kleur is. Zo kun je rood beter niet naar een sollicitatiegesprek dragen. Verder is rood not done voor bruiloften en begrafenissen. En er wordt ook wel gezegd dat je je beter niet in rood kunt hullen als je voor het eerst op bezoek gaat bij de ouders van je nieuwe vriendje, maar dat vinden we toch wel een beetje te ouderwets. Wat ons betreft mag je die rode jurk best aan (weten ze gelijk wat voor vlees ze in de kuip hebben :-)).

Rood: sexy en powerful

Rood is een boeiende kleur. Het is de kleur van liefde en passie, maar ook van gevaar. Het is ook de kleur van energie en leiderschap, ja zelfs van macht. Geen wonder dat koningen en keizers en ook kerkelijke leiders zich graag in rood hullen. En geen wonder dat die snelle niet meer zo jonge man graag in een rode sportauto rijdt! En nu begrijp je ook meteen waarom de ‘red carpet’ rood is!

De betekenissen die we aan rood toedichten, zijn cultureel bepaald. In China bijvoorbeeld staat rood voor geluk en voorspoed (lees: geld). Er zijn ook andere verklaringen voor. Zo wordt wel gezegd dat we rood met seks associëren omdat bij seksuele opwinding bepaalde lichaamsdelen (zoals lippen en andere meer intieme lichaamsdelen!) roder kleuren door het verwijden van de bloedvaatjes.

Rood als modekleur dus (en rood in de make-up!)

Hopelijk durf je nu je rode jurk nog aan! Want rood gaat het echt worden. Rood van top tot teen of rood in combinatie met oranje, fuchsia, paars. We gaan voor lange zwierige rode jurken en voor chique jurken net over de knie. We gaan voor rode mantelpakjes en broekpakken. We gaan voor lange rode overjassen en dragen rode truien op rode broeken. Rood komt dit seizoen ook heel dominant terug in de make-up. We gaan weer volop voor rode lippenstift en maken zelfs onze ogen met rood op!

Vuistregels voor het dragen van rood

De vlammende en helle tinten die het meest richting het pure primaire rood gaan, zijn sexy en uitdagend. Wil je het Red Dress Effect afzwakken, ga dan voor donkere roodkleuren – daarmee ga je op safe – of voor de meer rozige roodtinten die lieflijk en minder bedreigend overkomen.

Rood modekleur herfst winter 2017 2018
Ermanno Scervino herfst winter 2017 2018. photo: Charlotte Mesman
Rood modekleur herfst winter 2017 2018
Versace herfst winter 2017 2018. photo: courtesy of Fendi
Rood modekleur herfst winter 2017 2018
Jil Sander herfst winter 2017 2018. photo: courtesy of Fendi
Rood modekleur herfst winter 2017 2018
Valentino herfst winter 2017 2018
Rood modekleur herfst winter 2017 2018
Emporio Armani herfst winter 2017 2018, ph. Charlotte Mesman

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE