Trendystyle.net | Liefde en relaties | Lingerie of ondergoed?

Lingerie of ondergoed?

We zouden de vraag ook anders kunnen formuleren: geef jij de voorkeur aan sexy zijde en kant dat behalve de functie van underwear vooral…

Wat als hij je lingerie cadeau doet?
Wat als hij je lingerie cadeau doet?

We zouden de vraag ook anders kunnen formuleren: geef jij de voorkeur aan sexy zijde en kant dat behalve de functie van underwear vooral een verleidingsfunctie heeft of ga jij voor degelijk en comfortabel katoen als onontbeerlijk en noodzakelijk onderdeel van je dagelijkse outfit?

Zeg jij ‘lingerie’ of heb jij het over ‘ondergoed’?

Zeg jij ‘lingerie’ en denk je dan aan verleiding, aan passie, aan zwoele blikken en aan een romantisch dineetje waarvan je al weet hoe het zal eindigen? Kortom, denk jij aan een romantisch plaatje waarin sensuele kanten coulottes en bustiers steevast voorkomen? Denk jij aan de feestdagen in december, aan rode slipjes en doorzichtige negligés? Denk jij aan de cultfilm ‘nine ½ weeks’? Of aan kylie minogue in de gecensureerde videoclip voor het lingeriemerk ‘agent provocateur? Of aan de inmiddels folkloristische en misschien wel al te Amerikaanse show van victoria’s secret?

Of zeg jij liever ‘ondergoed’? En denk je aan comfortabele katoenen onderbroeken, misschien zelfs wel oversized en alles behalve sexy (een goed voorbeeld van een verwoede onderbroekendraagster is bridget jones)? Ben jij het type van de steunbh’s met stevige cups en de luie avonden in pyjama op de bank met een paar repen chocolade, een bak ijs en een of ander verveeld programma op televisie?

Verleiding versus gemak – underwear als levensfilosofie

Clichés? Misschien. Lingerie versus ondergoed. Verleiding versus gemak. Vertel ons welk woord jij gebruikt, lingerie of ondergoed, en wat jij onder je kleding draagt en wij zullen je zeggen wie jij bent. Zo kunnen we de inhoud van dit korte artikel samenvatten. Want de kwestie van ‘underwear’ is meer dan een simpele kledingskwestie. Er zit een ware levensfilosofie achter en jouw keuze onthult heel wat over jouw persoonlijkheid.

Zo zijn er vrouwen die altijd en overal sexy lingerie dragen – in wat voor situatie ze zich ook bevinden. Het zijn de sexy types. De vrouwen die altijd voorbereid zijn op een spannende ontmoeting. Het type vrouw waar de mannen hun hoofd voor omdraaien (misschien wel om ze na te fluiten), ook al is op het eerste gezicht niet duidelijk dat onder het bloesje of truitje een klein en verleidelijk kanten gevalletje schuil gaat dat veel meer doet dan alleen maar steun geven aan de boezem. Anderen kiezen alleen voor lingerie voor ‘speciale gelegenheden’. Zij weten hoe ze een man moeten verleiden maar reserveren speciale, intieme momenten alleen voor hun eigen man, die man die hun hart gestolen heeft. En dan zijn er ook nog vrouwen die de voorkeur geven aan uniseks-onderbroeken die in verpakkingen van 25 stuks per keer verkrijgbaar zijn, maar dat is weer een heel ander verhaal…

Wat voor type ben jij?

Onder welke categorie kunnen we jou scharen? Hoor jij bij de sexy types die zelfs voor een boodschap in de supermarkt hun kanten bh aantrekken. Ben jij zo iemand die van sexy lingerie een levensfilosofie heeft gemaakt? Of behoor jij tot de praktische types die geen tijd willen verdoen met de lingeriereligie, maar die voor speciale gevallen alle registers opentrekken en met adembenemende lingerie op de proppen komen? Of bewandel jij de gulden middenweg? Of benader je het dilemma ‘lingerie/ondergoed’ misschien op een geheel andere, eigen manier?

Geef ons je mening over dit typisch vrouwelijke onderwerp. We zijn benieuwd welke categorie het gaat winnen: de geraffineerde kantjes en lintjes en de zwoele doorzichtigheid van de lingerie of het witte, ten hoogste zwarte, katoen van onderbroeken en hemdjes. Mail ons je reactie via het venster hieronder. Het woord is aan jullie.

Oh… En als je benieuwd bent, hoe de mannen erover denken – gaan zij voor lingerie of voor ondergoed? – surf dan naar adversus.nl voor het commentaar van de andere sekse.

Reacties van Trendystylers
ik heb ondergoed en lingerie.
die lingerie draag ik als ik me sexy wil voelen, in bed ment mn vriend, maar ook gewoon als ik eens een keer zo’n sexy bui heb. verder heb ik gewoon katoenen ondergoed. geen grote oma steunslips, maar gewoon een zwart katoenen slipje en een zwarte bh zonder vulling of iets.

Echt mooie lingerie kopen is voor mij alleen wel moeilijk, omdat ik een allergie heb voor polyester stoffen. en laat dat nou net de stof zijn die in al het ondergoed en alle lingerie van tegenwoordig wordt gebruikt. Het is voor mij dus al een heel gedoe om gewoon normaal ondergoed te kopen, laat staan mooie lingerie. maar gelukkig heb ik een heel mooi setje van katoenen kant gevonden!
reactie: Ik draag ondergoed.. Simpele slipjes, maar dan wel zo’n hipsters, laag op de heup, die maar tot half je billen komt. Qua bh’s vind ik ze wel het mooist met kant. Helemaal, of voor een deel(het gedeelte op de rug en in de zij), maar wel altijd een patted bra, voor vooral de vorm(en stiekem omdat het mijn 75b’tje net dat beetje extra volume geeft). Maar mij zul je nóoit in een bh met vulling tegenkomen! Met vaste vulling koop ik niet eens, losse vullingen haal ik er tijdens het passen al uit.. Het geeft alleen maar illusies! En jullie kunnen nu zeggen wat voor type ik ben? Ondanks ik én geen kanten string, én geen oma-ondergoed draag?
reactie: Voor mij is de keuze makkelijk gemaakt… Ik ga voor lingerie! In mijn ‘lingerie-la’ zal je geen katoenen ondergoed vinden van de Hema of iets dergelijks. Ik ben gek op mooie lingerie. Tot nu toe kan ik alleen de leuke en sexy lingerie setjes van de H&M betalen maar daar gaat zeker verandering in komen als ik full-time werk. Ik doe het alleen al voor mezelf. Ik voel me een stuk meer zelfverzekerd als ik weet dat ik een leuk setje aan heb onder mijn kleding. Soms moet de kleur van het setje ook matchen met mijn kleren, dan voel ik me helemaal zelfverzekerd! Ik hoef me in iedergeval niet druk te maken dat ik op het verkeerde moment het verkeerde setje aan heb! Mijn vriend vind me er altijd heel sexy in, en dat geeft me een goed gevoel… Maar van mij mag het nog sexier worden, daar zal ik hem in de toekomst mee verrassen…
reactie: Hoi, Ik reageer maar al te graag op jullie artikel. Ik was altijd wel bewust bezig om passende ondergoed te kopen en zo mooi mogelijk. Het was voor mij meestal net te duur om de dure lingerie te kopen. Ik vroeg zo vaak aan mijn vriend zelfs mijn ex wat vindt jij nou leuk om te zien bij mij. Hierop kreeg ik nooit een duidelijk antwoord. Tot laatst ik toevallig bij de V&D kwam en daar een zeer mooie body met jarretels tegen kwam. Ik heb de stoute schoenen aan getrokken en er twee paar gekocht met uiteraard een bijpassende string en kousen. Diezelfde avond heb ik mijn mooiste gala jurk aan gedaan, kaars licht en een heerlijk diner. Zo heb ik mijn vriend verrast, hij keek me aan en ik weet niet hoe hij het wist, maar hij zag het aan me. Ik voelde me nog nooit zo sexy, en gewild. Van het hele eten is niet veel terecht gekomen en ik moest meteen strippen. Ik dacht dat zijn ogen eruit puilden en hij bewonderde me openlijk. Dit deed hij voorheen ook, maar deze avond overtroefde alles. De volgende dag heb ik de lingerie onder mijn gewone kleding gedragen en ik moet zeggen dat ik er zeker aan ga wennen om het vaker te dragen. Je voelt je er zo zeker, fijn en sexy door. Het is alleen een kwestie van de juiste lingerie zoeken waar jij je het lekkerst bij voelt. Gelukkig zijn ze er voor mij al voor niet al te veel geld. Meiden en ook mannen, ga er op uit, samen of alleen en koop mooie, leuke maar vooral sexy lingerie. Zorg er wel voor dat het lekker zit en dat het niet een marteltuig wordt (want die zijn er ook genoeg) Het is zeker bevredigend, fijn en leuk. Ik wil niet anders meer, maar ja zoals bij elke verslaving geniet met maten. Groetjes
reactie: Ik ben het soort type dat eigenlijk altijd into lingerie is. Ik vind het sexy voel mezelf er ook sexier in. Ik hoef nooit bang te zijn als er toevallig ooit het moment ervoor is, dat ik afgekeurd wordt op me lingerie.Ik zou zelfs voor een boodschap in de supermarkt mijn kanten bh aantrekken, zoals jullie omschrijven. Ik ben duidelijk iemand die van sexy lingerie een levensfilosofie heeft gemaakt.
reactie: Wat mij betreft is het duidelijk: zeg nooit ondergoed tegen lingerie! Eén keer per maand trek ik wel een degelijk katoenen onderbroekje aan, maar wat betreft bh’s heb ik niets waar geen kant aan zit. Misschien beseffen sommige vrouwen dit niet, maar je hoeft helemaal niet te kiezen tussen uitzicht en comfort. Een kanten bh van een goed – helaas meestal ook duur – merk is ook comfortabel!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE