Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Verschillende soorten haarextensies

Verschillende soorten haarextensies

Haarextensies. Ze zijn weer helemaal in. Ik zag de kappers backstage bij de shows druk in de weer met haarstukken. Denk maar niet alle lange…

Haarextensies. Ze zijn weer helemaal in. Ik zag de kappers backstage bij de shows druk in de weer met haarstukken. Denk maar niet alle lange en volle kapsels die je op de catwalks ziet allemaal puur natuur zijn. Om het nog maar niet over de Hollywood-celebs te hebben. Extensions zijn superpopulair bij de sterren en maar al te vaak hebben ze hun schitterende haardossen aan vakkundig geplaatste haarextensions te danken.

Haarextensies bij de modeshows
Zoals altijd kijk ik backstage bij de shows maar al te graag de kapperstrucjes af. Hoe krijgen de kappers het voor elkaar om binnen zo korte tijd de haarstukken aan het haar van de mannequins te bevestigen? Al gauw werd me duidelijk dat de kappers voor opgestoken kapsels het haarstuk vaak rond een paardenstaart binden die dan de basis voor het opgestoken kapsel wordt. Een draad of een los stuk elastiek (gemakkelijker strak te trekken dan een voorgefabriceerd haarelastiekje) is genoeg om het haarstuk rond een paardenstaart te bevestigen.

Maar voor haar dat los gedragen wordt, geldt een ander verhaal. Tot mijn verbazing zag ik dat de kappers voor het vastzetten van brede haarstukken een soort lijm (‘hair glue’ stond er op het flesje) gebruikten. Aan het einde van de show wordt het haarstuk dan met een speciale verwijdervloeistof weer losgeweekt.

Haarextensies bij de kapper
Om meer over het haarextensions en de verschillende manieren van vastzetten te weten te komen, interviewden we silvia pagani, eigenaresse van de trendy kapsalon bewitch in Milaan. Silvia en haar team illustreerden ons een aantal manieren van het aanbrengen van haarextensies en legden de voor- en nadelen van de verschillende soorten haarverlengingen uit.

Haarextensies met keratine-bonding
De meest bekende methode is wellicht die met de keratine-bondjes of waxjes. De lokken worden met keratinewax aan het haar bevestigd. Ze smelten als het ware samen. ‘Het voordeel van deze methode is dat de extensions vrij lang blijven zitten (tot drie maanden) en dat dit soort extensies maar weinig onderhoud nodig heeft. Het nadeel is dat het verwijderen van de extensies schadelijk kan zijn voor het haar’, vertelt silvia. ‘om de extensies uit te halen moet een vrij agressieve verwijdervloeistof worden gebruikt en moet je aan de extensions trekken om ze uit het haar te halen. Als je eigen haar niet sterk en robuust is, kan het zijn dat je er wat van meetrekt. Voor deze methode moet je dus in ieder geval van jezelf al gezond en sterk haar hebben.

Extensies die met naald en draad worden bevestigd
De haarlokken kunnen ook met naald en draad worden vastgezet. Ze worden aan de eigen haarlokken vastgenaaid. ‘Naomi campbell laat haar extensies van oudsher op deze manier zetten‘, vertelt silvia pagani. ‘Het verwijderen van deze extensies is niet schadelijk voor het haar. Je hoeft alleen de draadjes maar los te knippen.’

De clip-in methode
De clip-in methode is ideaal voor handige doe-het-zelvers (of voor wie thuis iemand heeft die een handje kan helpen). De haarstukken zijn voorzien van clips die je in je eigen haar vastklemt. ‘Je moet natuurlijk wel weten hoe en waar je ze moet vastclippen om een natuurlijk resultaat te bereiken, maar het voordeel is dat het snel en praktisch is. De clip-in methode is ideaal voor een snel en opvallend party-kapsel voor een avondje uit. Voor het naar bed gaan, clip je ze eenvoudigweg weer los. En je kunt ze weer opnieuw gebruiken‘, legt silvia uit.

Het ringetjessysteem
Een andere, haarvriendelijke manier om haarextensies te bevestigen, is het ringetjessysteem. Silvia laat zien hoe de extensions bevestigd worden. Ze neemt een haarlok van het model, haalt dan met een soort haaknaald de haarlok door het ringetje, steekt vervolgens de extensie bij de echte haarlok door het ringetje en knijpt het ringetje met een nijptang dicht. ‘Het is heel gemakkelijk om deze haarlokken te verwijderen. Je maakt het ringetje weer open en de haarlok is los. Omdat het haar waar het ringetje aan bevestigd is, groeit, zakt het ringetje langzaam naar beneden. Na ongeveer een maand moeten de ringetjes worden losgemaakt en weer hoger worden geplaatst. Het voordeel is wel dat je dezelfde haarlokken en ringetjes weer kunt gebruiken. Je hebt dan alleen nog maar de kosten van het werk van de kapper.

Dubbelzijdige tape
Een methode waar silvia vooral enthousiast over is, is die van het dubbelzijdige tape. Het is heel gemakkelijk om de haarlokken te bevestigen. Het te zetten haar wordt al bijeengehouden door een plastic band. Daar plak je een even lang dubbelzijdig stuk tape op. Dan verwijder je het beschermende laagje van het plakband en druk je de plakzijde op de gewenste plaats op het haar vast. ‘Het is wel belangrijk dat je het tape niet op de hoofdhuid vastzet maar net eronder op het haar, anders zou het de hoofdhuid kunnen irriteren.‘ de haarlokken met dubbelzijdig tape blijven ongeveer een maand zitten. ‘Je kunt je haar gewoon wassen en stylen, maar het is logisch dat het tape uiteindelijk kracht verliest. De extensies worden dan met een milde verwijderstof losgemaakt en de haarlokken kunnen, met nieuw tape, opnieuw gebruikt worden.’

Ga voor echt haar
Kies je voor extensions die je langere tijd wilt dragen, ga dan voor echt haar. ‘Extensies van echt haar kun je op dezelfde manier behandelen, föhnen en stylen als je eigen haar. Bovendien laat het zich veel gemakkelijker kleuren en verven zodat het veel mooier bij je eigen haarkleur aansluit.

Kies de methode die bij jouw haartype past
Je kunt extensies laten plaatsen om je haar te verlengen maar ook om het meer volume te geven. ‘Wend je voor een mooi en natuurlijk resultaat altijd tot een ervaren kapper. Niet iedereen weet precies hoe en waar je de extensies moet zetten. Het is een kunst op zich. Bovendien kan niet iedereen extensies hebben. Het is altijd goed om met je kapper te overleggen over het wél of nìet extensies zetten. Is je haar bijvoorbeeld vooral bij de hoofdhuid dun dan zou je de aanzet kunnen zien en is het misschien beter om alleen voor verlenging te gaan die halverwege het hoofd begint. Overleg ook met de kapper over de methode waarmee ze worden gezet. Heb je fragiel en breekbaar haar dan moet je je ervan verzekeren dat je een voor jouw haartype geschikte en haarvriendelijke methode kiest of je misschien afvragen of het wel een goed idee is om haarextensions te laten plaatsen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE