Kastanjebavarois. Zoete troost in de herfst

Kastanjeconfituur, sharonvruchtenmousse en pijnboompitten voor de garnering. In deze kastanjebavarois proef je alle smaken van de herfst.

Kastanjebavarois
Kastanjebavarois

De warme, volle smaken van de herfst kun je gemakkelijk verwerken in een typisch herfstig dessert. Een kastanjebavarois die je garneert met heerlijk geurende crème gemaakt van sharonvruchten (ook wel ‘kaki’s genoemd).

Ingrediënten voor 4 personen

  • Kastanjeconfituur (zonder vanille)
  • 2 kleine gelatineblaadjes
  • 150 gram slagroom
  • 50 gram water
  • 2 rijpe sharonvruchten (kaki’s) voor de mousse
  • pijnboompitten voor de garnering

Bereiding

Kastanjebavarois
Kastanjebavarois

Laat de gelatineblaadjes in koud water weken. Breng het water aan de kook en voeg, als je het pannetje van het vuur hebt gehaald, de goed uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Meng alles goed door elkaar en laat het mengsel afkoelen. Voeg de helft van de kastanjeconfituur toe en laat nogmaals goed afkoelen.

Klop in de tussentijd de room op en schep die voorzichtig door het mengsel. Schenk het mengsel in vormpjes en laat ze tenminste drie uur in de ijskast rusten. Om de bavarois uit de vormpjes te halen, houd je de vormpjes een paar seconden in heet water. Pureer de sharonvruchten en garneer de bavarois met de kleurige mousse.

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE