Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Hip feestkapsel: een megakrullenbol (ook voor niet-krullend haar)

Hip feestkapsel: een megakrullenbol (ook voor niet-krullend haar)

Mega-groot haar is hot. Op de catwalks voor dit winterseizoen zagen we modellen – vrouwen …

Feestkapsel
Hip feestkapsel. Mega groot haar. Maak kleine krullen en borstel ze dan stevig uit! Ph. Charlotte Mesman

Mega-groot haar is hot. Op de catwalks voor dit winterseizoen zagen we modellen – vrouwen maar ook mannen – met wolken van haar. Supergroot en meteen ook supercool. Hair stylist Floor Kleyne vertelde ons er al alles over in het interview ‘Top hair styliste Floor Kleyne over mega-groot haar‘.

Het leuke is dat Floor niet alleen bij deze trends blijft stilstaan, maar er ook iets mee DOET en het ons dan ook nog eens uitlegt hoe het allemaal na te doen. Zo heeft ze bedacht dat mega-groot haar met een wollige touch en een spannende kuif (quiffe) wel iets kan zijn om tijdens de Feesten de show mee te stelen!

We laten het Floor uitleggen (en dan mag jij aan de slag):

Vorig jaar om deze tijd maakten we voor de fashion show van Manish Arora een supergroot en wollig kapsel dat perfect is voor de Feesten en helemaal aansluit bij de mega-groot-haar-trend. We hebben toen backstage bij de modellen eerst heel veel product in het haar gedaan en het toen heel strak gevlochten. Daarna hebben we het heel extreem uitgeborsteld tot wollig jaren ’80 haar, zo sterk dat het haar er bijna geïrriteerd van raakte en ging pluizen. Dat pluizen moet je dan positief zien want daar gaat het ons hier om. Toen we eenmaal grote, pluizige bossen haar hadden, hebben we het voor op het hoofd van de modellen vastgezet.

Dit kapsel kun je eenvoudig zelf thuis nadoen. Het hoeft er natuurlijk niet precies hetzelfde uit te zien. Met dit kapel hoef je van tevoren niet te weten wat het gaat worden. Je ziet het vanzelf wel.

Maak kleine krulletjes en borstel ze dan stevig uit tot een wollige pluisbos

Als je van jezelf een hele bos krullen hebt, is het een kwestie van veel product gebruiken en het haar goed uitborstelen. Heb je geen krullen, dan kun je je haar lok voor lok twisten en het dan ondersteboven met de diffuser drogen (zie ook het artikel ‘Top hair styliste Floor Kleyne over mega-groot haar’). Maar je kunt ook vlechtjes maken of met een kleine krultang allemaal hele kleine krulletjes maken. Het maakt niet uit. Wat jij het liefst doet.

Feestkapsel
Hip feestkapsel. Mega groot haar. Maak kleine krullen en borstel ze dan stevig uit! Foto: Stella Jean FW 2016 2017
Feestkapsel
Hip feestkapsel. Mega groot haar. Maak kleine krullen en borstel ze dan stevig uit! Foto: Ermanno Scervino FW 2016 2017

Het is belangrijk dat je met veel product werkt. Als basis kun je een mousse gebruiken of, als je heel glad haar hebt, een beach spray of een haarpoeder. Als je eenmaal heel veel krullen hebt gemaakt, ga je het uitborstelen tot een wollige haardos. Ga door totdat je een enorme bos hebt. Daarna borstel je het een beetje in de richting van een kuif en zet je je haar vast.

Omdat je haar zo wollig is, heb je maar één of twee steekspeldjes nodig om het vast te zetten. Gebruik steekspeldjes en geen schuifspeldjes want die drukken je haar plat. Omdat de textuur van je haar heel stevig is, blijft het vanzelf heel goed zitten. Hoe die kuif er precies gaat uitzien, maakt niet uit. Je ziet gewoon hoe je haar reageert. Het kan een soort klein Grace-Kelly-achtig rolletje worden bijvoorbeeld. Heel tof! Maar het mag er ook heel anders uitzien.

Feestkapsel
Hip feestkapsel. Mega groot haar. Maak kleine krullen en borstel ze dan stevig uit! Foto: Stella Jean FW 2016 2017

Als je voor de Feesten de moeite neemt om je haar met een kleine krultang te bewerken en het op deze manier uit te borstelen, heb je er dagen plezier van omdat de textuur uitnodigt om er van alles mee te doen. Je kunt voor elke gelegenheid heel gemakkelijk van kapsel wisselen.

Het enige wat je niet moet doen, is producten gebruiken die nattig zijn. Want dan wordt je haar vies. Je moet ‘m wollig houden. Gebruik een haarpoeder of haarspray, maar dan wel eentje die niet teveel fixeert, dus die flexibel is. En gebruik ‘m nooit te dichtbij. Heb je van nature krullen dan mag er wel wat serum in want krullen zijn heel vochtarm. Maar heb je dunner haar dan moet je voor dit kapsel uit de buurt van de serums blijven.

Dit kapsel is echt een aandachtstrekker en is voor types die niet op hun mondje gevallen zijn en een statement durven te maken!

Prettige Feestdagen!

Met dank aan Floor Kleyne, www.instagram.com/floorkleyne/

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE