Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapsels herfst winter 2016 2017 | Top hair styliste Floor Kleyne over mega groot haar. Mis deze supertips niet!

Top hair styliste Floor Kleyne over mega groot haar. Mis deze supertips niet!

Er is maar één woord dat Nederlands hair stylist Floor Kleyne kan definiëren: COOL. Floor Kleyne is …

Krullend haar
Supertrooper-haar is de trend. Megagroot! Ph. Mauro Pilotto

Er is maar één woord dat Nederlands hair stylist Floor Kleyne kan definiëren: COOL. Floor Kleyne is cool. Deze Nederlandse tophairstylist komt steevast met de hipste kapsels en de stoerste haartips op de proppen. Elk seizoen praat Floor ons bij over de haartrends die ze tijdens de Fashion Weeks en fotoshoots opmerkt of… zelf creëert.

Ook voor winter 2016 2017 is Floor een onuitputtelijke bron van spannende kapsel ideeën. In dit interview praat ze ons bij over de ‘groot-haar’-trend die ze ‘Supertroopers’ heeft genoemd. Of je nu krullen hebt of niet, je mag haar tips niet missen!

Omdat Floor mode en kapsels op een unieke manier aan elkaar linkt en het allemaal superleuk kan vertellen, schrijven we het voor je op zoals ze het ons allemaal heeft overgebracht. Daar gaan we! Nee, wacht even, eerst een foto van Floor at work. Dan heb je er meteen een gezicht bij.

‘Groot haar is dé trend. Ik noem deze trend Supertroopers’ – Floor Kleyne

Floor Kleyne: Ik vond dat opmerkelijk veel mode-ontwerpers zich voor dit seizoen hebben laten inspireren door superheroes. Je moet dan denken aan soort videogameachtige uitstraling, zoals bij Louis Vuitton. Daar zag je van die racestrepen en color blocking. Heel superhero-achtig. Ook in de beauty komt dat superhero-gevoel terug in de vorm van grafische eyeliners. En het haar doet ook mee.

Louis Vuitton
Louis Vuitton herfst winter 2016 2017, photo courtesy of Louis Vuitton

In een vorig interview heb ik al verteld dat de mode en ook de kapsels individueler dan ooit zijn. Dat zie je ook in het haar van nu terug. Vroeger koos men één haarlook voor een show en die werd dan bij wijze van spreken veertig keer gekopieerd. Elke model kreeg hetzelfde kapsel. Maar nu zie je dat meisjes met ‘afwijkend’ haar de helden van de show zijn.

Als ik van die stijve krulletjes zie, dan denk ik: ‘Mens, haal er een borstel doorheen!’ – Floor Kleyne

Vooral ‘groot haar’ vind ik erg leuk. Haar met megaveel textuur en volume. Een goed voorbeeld is Nederlands topmodel Imaan Hammam. Die heeft dat van zichzelf. Maar eigenlijk heeft tegenwoordig iedereen wel zin in groot haar. Mensen zijn er steeds minder bang voor. Soms maakte je voor een feestje met de krultang voorzichtig wat grove waves, maar daar bleef het bij. Nu durven mensen echt voor een grote bos krullen te gaan. En het dan ook nog een beetje uit te borstelen. We gaan voor textuur. En die mag wel een beetje wollig zijn. Dat past helemaal bij dat superheldengevoel. Ik zie dan in gedachte een vrouw met een coole, grafische outfit en een enorme bos met haar dat alle kant opwappert. Wat ik altijd belangrijk vind aan een bos met krullen is dat de krullen bewegen. Het moet niet helemaal vastgemoussed zijn, als je begrijp wat ik bedoel. Als ik van die stijve krulletjes zie, dan denk ik: ‘Mens, haal er een borstel doorheen!’.

Krullend haar
Imaan Hammam met een natuurlijke krullenbos van megaformaat, ph. Charlotte Mesman

Tip: droog je krullen tot ze megakurkdroog zijn! – Floor Kleyne

Een tip die ik mensen met krulhaar wil meegeven is: föhn je haar krukdroog. Mensen denken wel dat je krullend haar de laatste 25% aan de lucht moet laten drogen omdat het anders gaat pluizen. Maar die pluis is juist onderdeel van het opdroogproces. Je moet niet stoppen als het gaat pluizen, maar juist doorgaan. Blaas het megakurkdroog zodat je het pluisproces achter je laat. Het voordeel is dat je juist tijdens die laatste 25% je haar fixeert. Als je je haar in de laatste 25% zelf laat drogen, dan zal het altijd meer last hebben van de zwaartekracht. Juist als je er dan full power tegenaan gooit, krijg je het mooi.

De diffusersok – het klinkt heel onsexy – is een soort zakje dat je om de föhnmond heen doet – Floor Kleyne

Ik vind de diffuser nog steeds de ultieme tool om je haar volume mee te geven. Maar ook heel handig is de diffusersok en daar is nog lang niet iedereen bekend mee.

De diffusersok – het klinkt heel onsexy – is een soort zakje dat je om de föhnmond heen doet. Dus je haalt het mondstuk eraf en plaats de sok erop. Die kan je dan aansnoeren als een pyjamabroek en de sok werkt dan als een diffuser. Het echte, grote haar krijg je met een echte diffuser maar zo’n sok is wel heel makkelijk en is ook goed tegen pluis. Bovendien neem je ‘m gemakkelijk mee. Wij werken er tijdens de Fashion Week altijd mee.

Boost je haar door het te twisten en ga dan op je kop boven de diffuser hangen – Floor Kleyne

Krullend haar
Supertrooper-haar is de trend. Megagroot! Ph. Charlotte Mesman

Als je van nature geen krullen hebt, maar je je haar wel wilt boosten, dan kun je je haar als het nat is en je er heel veel product in hebt verwerkt in allemaal kleine vlechtjes draaien, alsof je dreadlocks wilt maken. Daarna ga je op je kop boven de diffuser hangen. Door die twist moet je haar elke keer een andere afstand afleggen naar de diffuser waardoor je een extra krul krijgt. Het is wat time consuming maar wel te doen. Het hoeft er ook niet zo netjes uit te zien. We moeten de imperfectie ervan omarmen. We hoeven niet al te symmetrisch te werken of pluis uit de weg gaan. Dat zie je ook bij Imaan Hammam. Juist dat pluizige randje aan het uiteinde van het haar vind ik te gek. Dat maakt dat het haar er wollig uitziet.

Qua haarkleur laat groot haar zich heel goed met een shot of colour combineren – Floor Kleyne

Wat ik qua haarkleur hier heel goed bij vind passen, is een shot of colour. Ik vind het een leuke ontwikkeling dat we gekke kleuren als roze in ons kleurenpalet zijn gaan zien. Vijf jaar geleden was je een soort emo als je eraan begon en nu kan je buurvrouw er de show mee stelen. Nu zit roze of ijsblauw standaard in ons optionele pakket en in deze periode vind ik het leuk om datgene wat je haar uniek maakt te accentueren met een gekleurd randje.

Stel dat je van plan bent je haar af te knippen maar nu nog niet. Dan is dit het moment om de onderste punten in een andere kleur te dippen. Dan heeft het niet teveel risico. En het past te gek bij groot haar want dat heeft een heel groot oppervlak en de kleur onderbreekt het dan.

Ook als je pony hebt, is het heel leuk om net het onderste randje een andere kleur te geven. De pony is vaak best dik en komt van verder van achter. Met een gekleurd randje kun je de manier waarop de pony overkomt beïnvloeden. Want een pony die donkerder is, lijkt harder en een lichtere pony komt over als een zachtere lijn. Op die manier kun je met kleur bepalen hoe streng je gezicht is. En dat vind ik heel cool. Het is ontzettend leuk om dat met roze te doen, omdat het tegenwoordig kan en omdat het maar een heel dun randje is. Je kunt het zelfs met een wash-out shampoo doen. Dan is het alleen voor een feestje of het Kerstdiner. De Supertrooper is niet bang om een statement te maken!

Dank, Floor!

Meer zien van Floor? Bezoek haar instagrampagina (@floorkleyne).

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE