Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Anti-aging | Dit halflange anti-aging kapsel is bijzonder flatterend

Dit halflange anti-aging kapsel is bijzonder flatterend

Ken jij het ‘shob’ kapsel? Het is het allernieuwste ‘botox-kapsel’ voor 50-plussers. Vlot, flatterend en jong.

Kapseltrends lente zomer 2022
Dit halflange anti-aging kapsel is bijzonder flatterend. Foto Charlotte Mesman

De kapseltrends en haarkleurtrends voor lente zomer 2022 lopen enorm uiteen. Zowel qua haarlengtes als haarkleuren zien we de meest uiteenlopende tendensen waarin vooral laagjes centraal zijn. Al met al zijn er tig van trendy mogelijkheden om je haarcoupe te updaten. Maar één kapseltje is bijzonder flatterend en verjongend (het wordt daarom wel ‘botox-kapsel‘ genoemd), en dat is de shob.

Kapseltrends lente zomer 2022
Dit halflange anti-aging kapsel is bijzonder flatterend. Foto Charlotte Mesman

‘Shob’ is een samentrekking van shag en bob. Het gaat om een halflang kapsel met lange lagen zoals we die van het jaren ’70 shag kapsel kennen. Deze haarsnit is alles behalve strak gedefinieerd of perfect, maar juist heel vlot en beweeglijk. Door de softe vormen worden de gelaatstrekken die in de loop der tijd scherper worden verzacht.

Kapseltrends lente zomer 2022
Dit halflange anti-aging kapsel is bijzonder flatterend. Foto Charlotte Mesman

Anti-aging kapseltip: pas je kapsel in de loop der jaren aan aan de veranderingen in je gezicht. Onthoud: strakke, symmetrische kapsels met harde, mannelijke lijnen maken oud en accentueren onvolkomenheden; zachte, ronde vormen maken jong en doen het gezicht voller lijken (filler-effect!).

De halflange haarlengte is bovendien heel geschikt voor haar dat in de loop der jaren wat dunner of breekbaarder is geworden. Het is minder zwaar dan lang haar waardoor je op zich al meer volume krijgt. De lange lagen (het mogen ook ghost layers zijn, dus ‘onzichtbare’ lagen van binnen uit) doen de rest.

Het shob kapsel kun je, als je wilt, met een pony combineren die dan op z’n beurt ook weer imperfect is en van voren een beetje openvalt.

Kapseltrends lente zomer 2022
Dit halflange anti-aging kapsel is bijzonder flatterend. Foto ADVERSUS

Voor wat betreft de haarkleuren kun je verschillende kanten op. Word of ben je grijs, dan kun je voor een effen, statement kleur (een schitterende kastanjekleur bijvoorbeeld) kiezen maar je kunt je grijze haar ook verfraaien door middel van grey blending. In dat geval kan het mooi zijn om de lokken rond je gezicht meer op te lichten dan de rest van je haar (face framing). Ook dit heeft een verzachtend ‘botox-effect’.

Nog een laatste tip: style je haar niet te netjes, leg je föhn weg en ga voor een natuurlijke look.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE